Ara transfer döneminde Beşitaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun, İngiltere de özel ilgi görmeye devam ediyor.


Cenk futbola ve hayata yönelik düşüncelerini şu sözler ile dile getirdi, "Sadece iyi futbolcu olmayı değil, iyi bir insan olmayı da hedefliyorum. Buraya adapte olmak zordu. Tamamen farklı bir futbol oynanıyor. Daha zor ve daha hızlı. Bugün bulunduğum yere gelebilmek için çok çalıştım. Yetenek, çaba ve özverinin dışında ailemin desteği de çok önemliydi. Beşiktaş'taki arkadaşlarımın beni özlediğini biliyorum, ben de onları özlüyorum. Ancak İngiltere'de yapmam gereken çok şey var." ifadelerini kullandı.

Everton'a geldiği ilk günden bugüne kadar geçen süre hakkında da konuşan Cenk, "Tottenham'a karşı oynadığım ilk maç öncesinde çok fazla antreman yapamamıştım. Bu performansımı etkiledi. Ancak 2-3 hafta sonra kendimi toparlayabildim. Büyük umutlarla Everton'a geldim. Sam Allardyce, performansım artınca bana şans verdi. Artık adaptasyon sürecimi atlattım. Umarım uzun yıllar Everton'a destek olmaya devam ederim." şeklinde konuştu.

Almanya yerine Türkiye Milli Takımı'nı seçmesiyle ilgili de konuşan Cenk şu ifadeleri kullandı, "Vatanseverlik ailemizin temel değerlerinden biridir. Milli marşımız çaldığında, maçtan önce hemen motive oluyorum. Türkiye'yi seçmem zor olmadı."

Milli oyuncu Everton'da 23 yerine giydiği 14 numarayla ilgili ise "Coleman Everton'da 8 yıldır 23 numaralı formayı giyiyor. Onu gerçekten seviyorum ve bu numarayı bana verip veremeyeceğini sormadım bile. Bunu sormam hoş olmazdı." açıklamasını yaptı.

14 numara tercihiyle ilgili açıklamasına devam eden Cenk sözlerine şu cümleler ile devam etti, "Daha sonra 14 numara dikkatimi çekti. Henry gibi dünya yıldızları bu numarayı giyiyordu. Ben de o yüzden 14 numarayı tercih ettim."

"Everton'da aile ortamı var. Beşiktaş'ta da öyleydi. Sürekli birlikte vakit geçirirdik. Burada da öyle. Beni çok iyi karşıladılar. Takımda yıldız isimler olmasına rağmen hiç kibirli futbolcu yok."

(Brighton'a attığı golle ilgili yorumu) "O an tüylerim diken diken oldu. Taraftarın çıldırdığını gördüm. Bu golü asla unutamayacağım.Ayrıca taraftarın Cenk Tosun bestesini çok beğendim. Bu beni heyecanlandırıyor."

CENK ÇOK İYİ KALPLİ BİRİ
Everton'un 21 yaşındaki forveti Lewin ,Cenk için, "Gülümsemekten hoşlanıyor ve oldukça iyi kalpli biri." ifadelerini kullandı.

Kaptan Phil Jagielka ise Cenk Tosun için, "Türkiye'den büyük bir karakterle geldi ve bu da ona çok yardımcı oldu."

Teknik Direktör Allardyce ise, "Her zaman saygılı oldu. Oynama tutkusunu artırdı. Her türlü bitiriciliğe sahip. Doğru zamanda doğru yerde olabiliyor. Bir golcü ustalığına sahip." açıklamalarını yaptı.