34 yaşındaki futbolcu Vincent Kompany, eski rakibi Virgil van Dijk'ı Premier Lig tarihinin en iyi stoperi olarak gördüğünü belirtti.

Ocak 2018'de 75 milyon pound karşılığında Southampton'dan Liverpool'a transfer olan 28 yaşındaki Hollandalı futbolcu Virgil Van Dijk, İngiliz ekibinin kaderini değiştiren transfer olarak değerlendiriliyor.

Liverpool ile 2018-19 sezonunda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu tadan Hollandalı stoper, 2019 Ballon d'Or'da Arjantinli yıldız futbolcu Messi'nin ardından ikinciliği elde etti.

Manchester City'nin eski yıldızı Kompany'ye göre Van Dijk, kısa sürede başardıkları ve ortaya koyduğu etki ile Premier Lig tarihinin en iyi stoperi olmuş durumda.

SPORF'a açıklamada bulunan Belçikalı şu ifadeleri kullandı; "Van Dijk belki John Terry ve Rio Ferdinand gibi isimler kadar uzun süredir bu seviyede değil ama son birkaç yılda yaptıkları gösterdi ki, büyük bir takıma daha önce transfer olmuş olsaydı o da öyle olacaktı. Benim kriterim takımda yarattığı etkinin büyüklüğü. Van Dijk'tan önceki Liverpool ile Van Dijk'lı Liverpool çok farklı. Bence bu nedenle Van Dijk, lig tarihinin en iyi stoperi." 

Öte yandan 2017-18 sezonunun devre arasında Van Dijk ile Manchester City de ciddi bir şekilde ilgilenmiş fakat 28 yaşındaki Hollandalı'nın tercihi Liverpool'dan yana olmuştu.

Kaynak: Goal.com