28 yaşındaki İngiliz futbolcu Jack Wilshere, teklif aldığı dönem Premier Lig ekibi Arsenal'e transfer olmaya pek de sıcak bakmadığını itiraf etti.

Wilshere, 9 yaşında İngiliz ekibinin altyapısına dahil olmuş ve 16 yaşında profesyonel olarak kulüp tarihinde bir Premier Lig maçında forma giyen en genç oyuncu olmuştu.

Arsenal forması ile 200'e yakın resmi maçta görev alan 28 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusu, 2018'de takımdan ayılarak West Ham United'a transfer olmuştu.

Locdown Tactics isimli podcast yayınına konuk olan Wilshere, Arsenal'e transferini şu sözlerle anlattı; "Luton altyapısında oynarken Barnet ile bir maç yapıyorduk ve maçın hakemi aynı zamanda Arsenal adına gözlemcilik yapıyordu. Kendisi maçtan sonra babamın yanına giderek beni istediğini, denemeye bile almadan Arsenal altyapısına geçirmek istediğini söylemiş. Açıkçası ben gitmek istemiyordum. Babam beni hiç zorlamadı ama ne yapacağımı da bilmiyordum. Çok iyi hatırlıyorum, 9 yaşındaydım ve parkta arkadaşlarımla oyunlar oynardım. Sonra babam bir gün bana gelip, 'Karar vermek için artık son günün.' dedi. Daha sonra arkadaşıma, 'S**** et! Arsenal'e gidiyorum.' dedim."

Son yıllarda başı sakatlıklarla dertte olan tecrübeli futbolcu Jack Wilshere bu sezon West Ham United forması ile şu ana kadar 10 resmi maçta görev alabildi ve 1 gollük performans sergiledi.

Kaynak: Goal.com