Premier Lig ekibi Arsenal, Serie A'nın Napoli'li gol kralı Gonzalo Higuain için, oyuncusu Olivier Giroud'un yanı sıra 42 milyon pound teklif etmeye hazır.

Topçular'ın teknik adamı Arsene Wenger, gerçekleştiremediği Jamie Vardy transferinin yerine bir forvet almakta kararlı.

Lig şampiyonluğunu kıl payı kaçıran ekip, oyuncusu Danny Welbeck'in uzun süren sakatlığında takıma takviye yapmak için kolları sıvadı.

Peşinde Chelsea'nin olduğu Juventus'un eski yıldızı Alvaro Morata, geçtiğimiz günlerde Real Madrid'e geri dönmeden önce Wenger'in radarındaydı.

Topçular'ın başka planları var

Önceleri Giroud'yu takımda tutmak isteyen Fransız teknik adam, Olimpik Lyon'da forma giyen Alexandre Lacazatte'yi renklerine bağlamak istedi, ancak İngiliz basını deneyimli teknik direktörün farklı bir planı olduğunu iddia etti.

Buna göre, Arsenal, şu sıralar başta Liverpool olmak üzere adı Avrupa devleri ile anılan Napoli'li Higuain'i Premier Lig'e getirmek istiyor. Topçular, Arjantinli futbolcunun karşılığında takımın diğer forvet oyuncusu Olivier Giroud ve 42 milyon pound teklif edecek.

Öte yandan Napoli'ye teklif edilen Giroud'un menajeri, Serie A'nın oyuncusunu çok gelişeceğini ve Fransız forvetin geleceği için iyi bir hamle olduğunu belirtti.

Gitmek istiyor

Napoli, Serie A'ya geldiği 2013 yılından bu yana İtalya'da gol krallığını kimseye bırakmayan ve geçtiğimiz sezon çıktığı 36 maçta 35 gol kaydeden Higuain'i bırakmak istemiyor. 28 yaşındaki forvetin serbest kalabilmesi için astronomik bir rakam belirleyen kulüp başkanı Aurelio De Laurentiis, Arjantinli'nin isteği üzerine rakamı 60 milyon euro civarına çekmiş, ancak yıldız futbolcunun peşinde olan birçok takım hala bu meblağı karşılamakta zorluk çekmişti.

İtalyan basını başarılı oyuncunun Napoli'de artık mutsuz olduğunu ve başka bir lige gitmek istediğini yazmış, Higauin de takımının kendisine teklif ettiği anlaşma yenileme önerisini reddederek bu iddiaları güçlendirmişti.