İtalya Kupası çeyrek finalinde Inter'in Milan'ı mağlup ettiği mücadeleye yıldız futbolcu Zlatan Ibrahimovic ile Romelu Lukaku'nun sert tartışması damga vurmuştu.

Milano'da yaşanan gerginliğin ardından konuya İtalya Futbol Federasyonu el atarak olay hakkında inceleme başlattı. 

Ancak Serie A ekibi Milan, Zlatan Ibrahimovic'in soruştuma kapsamında ırkçı taciz sebebiyle yargılanmayacağını belirtti.

Bir zamanlar Premier Lig ekibi Manchester United'da birlikte forma giyen Ibrahimovic ile Lukaku'nun arası, İsveçli yıldızın eski takım arkadaşına "voodoo" yorumunda bulunduğu gerekçesiyle bozulduğu ifade edilmişti.

Lukaku'ya karşı ırkçı ifadeler kullandığı iddia edilen Zlatan Ibrahimovic ise şu ifadelere ile çıkan haberleri yalanlamıştı;

"Zlatan'ın dünyasında ırkçılığa yer yok. Biz hepimiz aynı ırkız, hepimiz eşitiz. Hepimiz oyuncularız, bazılarımız diğerlerinden daha iyi."

VOODOO NEDİR?

Voodoo, Batı Afrika kökenli ruhçu-animist, Haiti'nin resmi dinlerinden biri. Vudu'nun temelinde her şeyin "ruh" olduğu inancı var. Vudu inancına mensup kişilerin herhangi bir lideri ve takip ettikleri kişiler yoktur. Vudu inancına mensup kişiler birbiriyle ilişkili iki dünya olduğuna inanır: görünür ve görünmez. Ölüm, atalarımızın bizi hala izlediği görünmez dünyadan bizi ayırır. Ancak İngilizce, "zenci büyüsü" ya da "zenci büyücü" olarak bilinir. 

NE OLMUŞTU?

Lukaku'nun annesinin, Everton'da oynadığı yıllarda oğlunun hangi takıma gitmesi gerektiği konusunda voodoo büyülerine başvurduğu iddia edilmiş ve bu haber İngiliz basınında geniş yer almıştı. Ibra'nın bu olayı maç içerisinde Lukaku'ya hatırlatması sonrası Belçikalı futbolcuyu kızdırmıştı. Lukaku, "Sen git voodoo saçmalıklarıyla uğraş" dediği iddia edilen Zlatan'ın üzerine yürümüş ve ikili gergin anlar yaşamıştı.

Kaynak: Goal.com