Serie A takımlarından Juventus'un Sportif Direktörü Fabio Paratici ve başkan yardımcısı Pavel Nedved, bir araya gelerek Daniele Rugani’nin stoper rotasyonundaki bolluk nedeniyle, İtalyan savunmacının gönderilmesine sıcak bakıldığı iddia edildi.

Merih Demiral, sezona De Ligt ve Rugani'nin gölgesinde kalarak başladı. Hollandalı oyuncunun sürekli hatalar yapması, Juventus taraftarında kafasında soru işaretleri oluşturdu. 85.5 milyon Euro gibi astronomik bir rakama İtalyan kulübünün yolunu tutan De Ligt, Juventus formasıyla gösterdiği performansla sınıfta kaldı. Siyah-beyazlı formayla ilk Serie A maçına Hellas Verona karşısında başlayan Merih Demiral, sahaya yüreğini koyarak oynaması Juventuslu taraftarlar tarafından büyük alkış topladı. Daha sonra Torino ekibinin oynadığı Udinese ve Sampdoria mücadelelerinde de sahaya ilk 11’de çıkan milli oyuncumuz, rakiplerinin korkulu rüyası oldu.

Demiral'ın stoper rotasyonunda en geriden gelip önce Daniele Rugani daha sonra da De Ligt’in önüne geçmesi Avrupa basınında büyük etki yarattı.

Pavel Nedved, İtalyan savunmacı için Maurizio Sarri’nin de görüşlerini aldı. Sarri, yuncusu hakkında, Rugani’ye güvendiğini ve yıllarca onunla birlikte çalıştığını söyleyen Sarri, Giorgio Chiellini’nin de dönüş tarihi netleşmeden gönderilmesi taraftarı olmadığını belirtti.

Calciomercato’nun bugün paylaştığı özel haberinde ise, Daniele Rugani’yi transfer etmek isteyen İngiliz kulüplerinin olduğunu yazdı. Haberin devamında, Leicester City ve Arsenal’in başını çektiği birkaç Premier Lig takımlarının İtalyan stopere ilgisinin yüksek olduğunu belirtti. Öte yandan Juventus’un 20-25 milyon Euro bandında bir bonservis bedeli beklediğini de habere ekledi.

Ayrıca Leicester City’nin Daniele Rugani’ye 4 milyon Euro önermeye hazırlandığını belirtti.

DANIELE RUGANI KİMDİR?

Daniele Rugani, 29 Temmuz 1994’te İtalya’nın Sesto di Moriano kentinde dünyaya geldi. Futbola 6 yaşında Empoli’de başlayan Rugani, 2015’te 5 milyon Euro bonservis bedeliyle Juventus’a transfer oldu. Empoli’de oynarken, İtalyan savunmacının hocası da Maurizio Sarri’ydi. Daniele Rugani, şimdiki hocası Maurizio Sarri ile olan baba-oğul ilişkileri İtalya’da hep tartışma konusu oldu.

Kaynak: Asist Analiz