İtalya Serie A'nın 36. haftasında liderlik konumunda bulunan Juventus, evinde Bologna'yı ağırladı. Maçı ev sahibi Juventus 3-1'lik skorla kazandı.

Karşılaşmanın genelinde rakibinden daha etkili oynayan Siyah-Beyazlılar, karşılaşmanın üçte birlik bölümü tamamlandığında şok bir golle sarsıldı. Bologna, Simone Verdi'nin 30. dakikada attığı golle konuk ekip  1-0 öne geçti ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan ve daha baskılı oynayan ev sahibi Juventus, 51. dakikada De Maio'nun kendi kalesine attığı golle 1-1'lik beraberliği buldu.

Beraberlik golünden sonra açılan Torino temsilcisi, 63. dakikada Khedira ile 2-1 öne geçerken 69. dakikada ise Paulo Dybala ile skoru 3-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Juventus, geriye düştüğü maçta Bologna'yı 3-1 mağlup etti ve üç puanı hanesine yazdırdı. Juventus geçtiğimiz haftada Inter deplasmanında 2-1 geriye düşmüş ancak maçı 3-2 kazanarak şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etmişti.

Juventus şampiyonluğa çok yakın

Bologna galibiyetiyle puanını 91'e yükselten siyah-beyazlı kulüp, Napoli'nin Torino'ya kaybetmesi durumunda bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Juventus, Napoli'nin Torino karşısında puan kaybetmemesi durumunda ise gelecek hafta alacağı galibiyetle şampiyonluğa uzanacak.