İtalya'daki koronavirüs tehlikesi nedeniyle bazı Serie A maçları gelecek hafta da erteleme tehlikesiyle karşı karşıya.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve yavaşça dünya geneline yayılan koronavirüsten Avrupa'da en çok etkilenen ülke konumunda İtalya bulunuyor. Veneto ve Lombardiya bölgelerinde günlük hayata karantina sınırlamaları uygulamaya konulurken, pazar günü itibarıyla 152 vaka tespit edildi.

Yavaşça yayılan ölümcül virüs, tüm dünyada olduğu gibi Avrupa kıtasında da paniğe neden oluyor ve toplu etkinlik alanları olarak spor organizasyonları bu panikten etkileniyor. İtalya Serie A'da pazar günü oynanması gereken Atalanta - Sassuolo, Inter - Sampdoria, Torino - Parma ve Verona - Cagliari maçlarına erteleme gelmişti.. Aynı günün akşam saatlerinde gelecek hafta oynanacak tüm spor maçlarının ertelendiği yönünde haberler çıksa da henüz atılmış bir adım bulunmuyor.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Sadece bir hafta içerisinde, virüsü spor organizasyonlarını gerçekleştirmeye devam edecek düzeyde yavaşlatabileceğimizi düşünmüyorum. Durumu devamlı surette gözlemleyecek ve uzmanların yönlendirmesiyle değerlendirmemizi yapacağız. Bu hafta aldığımız tedbirlerin aynısını gelecek hafta da alıp almayacağımızı henüz söyleyemem." 

Önümüzdeki hafta oynanması gereken ancak koronavirüs tehlikesinde bulunan Serie A mücadeleleri arasında Juventus - Inter, Milan - Genoa, Sassuolo - Brescia ve Parma - SPAL da bulunuyor.

Kaynak: Goal.com