Çin'in Wuhan kentinde başlayarak dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten en fazla can kaybının yaşandığı İtalya'da bilanço her geçen gün daha da ağırlaşıyor. İnsanların pencere konserleri ve balkon filmleri ile moral bulmaya çalıştığı ülkede futbol liglerinin ertelenmesinin ardından bir rapor hazırlandı.

Yayın gelirleri, taraftar ve sponsorluk alanlarındaki gelir kayıpları tahmini olarak hesap edildi. Bu duruma göre İtalya'nın en çok kazanan oyuncusu olan Portekizli yıldız futbolcu Ronaldo, aynı zamanda en büyük maddi zarara uğrayacak kişi.

Tuttosport'ta yer alan rapora göre tüm karşılaşmaların askıya alınmasının ardından oyuncu bazında tahmin edilen ortalama kayıp 70 milyon euro olacak. Yıllık 31 milyon euro kazanan 35 yaşındaki yıldız Cristiano Ronaldo ise bu durumda yaklaşık 9-10 milyon euro'luk kayıpla en büyük zarara uğrayacak futbolcu konumunda.

Bugünlerde Kovid-19 testi pozitif çıkan Daniele Rugani’nin dışında koronavirüs ile gündemde olan tek Juventuslu Cristiano Ronaldo da değil.

Portekizli yıldızın takım arkadaşı Gonzalo Higuain karantinadan kaçarak ülkesi Arjantin'e dönmek isterken Caselle Havalimanı'nda polis tarafından durduruldu.

Repubblica'nın haberine göre; 32 yaşındaki futbolcu Higuain'in koronavirüs testi negatif çıktı. Arjantinli golcünün test sonucunu polise gösterse de talebi kabul edilmediği ve evine dönmek zorunda kaldığı belirtildi.

Kaynak: İnternet Spor