Avrupa’da koronavirüs salgını nedeniyle 4 bin 32 kişinin öldüğü, 37 bin 860 kişinin tedavi gördüğü İtalya’da futbol dünyasından hastanelere bağışlar devam ediyor.

Milli futbolcularımız Cengiz Ünder ve Mert Çetin'in de kadrosunda yer aldığı Serie A ekiplerinden Roma’da, futbolcular ve teknik heyet, toplamda 200 bin euro'yu aşan bir günlük maaşlarını Kovid-19'a  yönelik başlatılan kampanya için bağışladılar.

Roma tarafından yapılan açıklamada, Başkent ekibinin başkanı Jim Pallotta’nın 50 bin euro bağışla başlattığı ve 500 bin euro hedefi konulan kampanyada, Roma futbolcularının bağışıyla 460 bin euro'ya ulaşıldığı açıklandı.

Söz konusu bağışla, Spallanzani hastanesine toplamda 8 suni solunum cihazının yanı sıra 8 yoğun bakım ünitesi yatağı alınabileceği de belirtildi.

Daha önce 300 bin maske bağışlayan Serie A takımı Inter'in 26 yaşındaki Belçikalı golcüsü Lukaku da kulübün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; "Hassas bir dönemden geçiyoruz. Bir olmalı ve evde kalmalıyız. İtalya inanılmaz bir ülke, benim için ve ailem için çok şey yaptı. Bu nedenle bir bağışla bu ülkeye yardımda bulunmak istiyorum. Milano’daki San Raffaele Hastanesi’ne 100 bin euro bağışlıyorum" 

Kaynak: Goal.com