İtalya Serie A’da 21 puanla 12. sırada bulunan Milano ekibi Milan, bu sezon da sahadan istediği sonuçları alamadı. Finansal açıdan büyük zorluk çeken Milano takımı, bu durumu çözebilmek için yıllardır formül üretmeye çalışıyor. Saha sonucu alınamayınca her ne kadar saha dışında başarılı işler de başarsa, İtalyan taraftarlar önce saha içine odaklanıyor.

STOPER VE ORTA SAHA İSTİYOR

Milan'nın yöneticileri önce takıma transfer yapmak istiyor ve bunun için teknik direktör Stefano Pioli’den rapor istediler. Rapor doğrultusunda hareket etmek isteyen siyah-kırmızılı ekibin yöneticileri, teknik adam Pioli’nin stoper ve mücadeleci orta saha talebine karşılık vermek istiyorlar. Deneyimli teknik adam raporunda, stoperin yanı sıra özellikle Ismael Bennacer’in yerine daha mücadeleci bir orta saha oyuncusu istediğini ifade etti.

Milan’ın izleyeceği bir diğer yol ise takımda süre alamayan oyuncular satılacak. FFP kıskacındaki Milan’a derin bir nefes aldıracak olan futbolcu satışları, çok kritik öneme sahip.

BORINI VE RODRIGUEZ KİRALANMAYACAK

Basında çıkan Fabio Borini ve Ricardo Rodriguez’in kiralık olarak takımdan ayrılacağı yönündeki haberler de gerçeği yansıtmıyor. Ayrıca İtalyan medyasında, Lucas Biglia için Çin ve Arjantin kulüplerinden teklifler olduğu iddia edildi. Haberlerin içeriğinde, özellikle Arjantin’den gelen bonservis ücretlerinin çok komik olduğu notu düşüldü.

KESSIE’DEN BÜYÜK BİR BONSERVİS BEKLENİYOR

Milan'ın sportif direktörü Paolo Maldini ve kulüp menajeri Zvonimir Boban, dar boğazdan çıkmak için Franck Kessie’nin satılması önerisini masaya yatırdı. Öneriye sıcak bakılırken, teknik direktör Stefano Pioli, en azından bu işlemin sezon sonu gerçekleştirilmesini istiyor. Kessie’den yüklü bir bonservis bedeli bekleyen Milano ekibi, kısa vadede takımın birçok sorununu çözeceğine inanılıyor.

Fildişili Franck Kessie, bu sezon Milan formasıyla 15 kez sahaya çıkarken, 1 gol kaydetti.

Samuel Castillejo için La Liga ekiplerinden Espanyol ve Villarreal’den teklifler var. Ayrıca Ante Rebic’ten beklenen verim alınamaması sebebiyle Milano ekibiyle yolları ayrılacak.

Kaynak: Asist Analiz