Milan, Serie A'nın 35. haftasında deplasmanda Sassuolo’yu 2-1 mağlup ettiği maçın ardından yazılı bir açıklama yaparak, gelecek sezonda yola teknik direktör Stefano Pioli ile devam edileceğini duyurdu.

Gece saatlerinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Milan, Stefano Pioli ile sözleşmesinin Haziran 2022'ye kadar uzatılması konusunda anlaşmaya varmıştır"

54 yaşındaki İtalyan teknik adam Pioli’nin Ekim 2019'da takımın başına geldiği ve sözleşmesinin bu sezonun bitiminde sona ereceği hatırlatılan açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle lige verilen arada Pioli’nin takımın gelişmesine yaptığı katkıya dikkat çekildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Milan Üst Yöneticisi Ivan Gazidis, anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirirken şu ifadeleri kullandı;

 "Stefano, bizim kulübümüz için düşündüğümüz ve istediğimiz tutkulu, hevesli, modern futbol vizyonunu verebilecek düzeyde olduğunu gösterdi. Bu karar, sadece alınan son zaferlere dayanmıyor, Stefano aynı zamanda takım ruhu ve amaç birliği yaratmayı başardı"

Deneyimli teknik adam Stefano Pioli de İtalyan ekibinin güvenine layık olabildiği için gururlu ve mutlu olduğunu dile getirdi.

Milan İdari Direktörü Paolo Maldini ise zor zamanda takımın başına geçen Pioli’nin kendileri için başarılı, zaferlere aç, genç kadroya liderlik edecek doğru kişi olduğunu belirtti.

Öte yandan Pioli’nin geçen ekim ayından bu yana yönettiği Milan, Kovid-19 salgını nedeniyle lige ara verilmeden önce ortalama bir performans gösterdi.

Kırmızı Siyahlı ekip, pandemi sonrasındaki dönemde İtalya Kupası yarı finalinde Juventus’a elense de Serie A’da bugüne kadar oynadığı 9 karşılaşmanın 7’sini galibiyetle tamamlarken 2’sinde berabere kalarak, hiç yenilgi yüzü görmedi.

Kaynak: Goal.com