İtalya'da önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, keyifli geçen karşılaşmada Hakan Çalhanoğlu'nun Inter'i öne geçirmesine rağmen, bu üstünlüğün sadece 6 dakika devam ettiği ve Stefan De Vrij'in kendi kalesine bıraktığı golle Milan'ın eşitliği yakaladığını ifade etti..

Gazete'de ayrıca, performans değerlendirmesinde Hakan Çalhanoğlu'na 7 puan verip, 27 yaşındaki Türk futbolcunun Inter'de maçın en iyisi olduğunu ifade etti..

Milli yıldızın, Milan'da oynadığı süreçte performansını Inter'e de taşıdığı ve sahanın her yerinde olduğu belirtildi.. Hakan'ın, yaptığı baskıyla takımına önce penaltı vuruşu kazandırdığı, daha sonra da penaltıyı gole çevirerek Inter'i öne geçirdiği belirtildi..

Corriere dello Sport ise Hakan Çalhanoğlu'nu derbideki performansıyla Inter takımın adına "Maçın en iyisi" seçip, 6,5 puan değer verdi.. Milli oyuncunun 10. dakikada yaptığı baskıyla penaltı kazandırdığı ve bunu gol yaparak, maçı yaşayan isimlerin başında geldiğine vurgu yapıldı.

Milan taraftar grubu Curva Sud, milli oyuncu Hakan ile ilgili olarak "Senin cesaretin, 10. dakikada penaltı atman değil, boynuzlanmana rağmen eşinin yanında kalmandır." pankartına yer verdi.

28 yaşındaki miili yıldız maç içerisinde de çokça taraftarın protestosuna maruz kaldı.

KAYNAK: NTV SPOR

.