Calciomercato’nun bugün okuyucuları ile paylaştığı özel haberinde, Serie A takımlarından Napoli’nin uzun uğraşlar verdiği Stanislav Lobotka transferinde sona gelmek üzere olduğunu yazdı. Celta Vigo'nun daha önceki teklifi kabul etmediğini belirten Calciomercato, yeni teklifin bonuslarla birlikte 20-21 milyon Euro civarında geldiğini ve İspanyol ekibinin bu ücreti kabul ettiğini iddia etti. Haberin devamında Napoli’nin Slovak oyuncuya 2 milyon Euro’dan 5 yıllık sözleşme önereceğini yazdı.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, Celta Vigo’nun başkanı Manuel Carlos Mouriño Atanes’in son yapılan teklife sıcak baktığı öne sürüldü.

Ayrıca Napoli Sportif Direktörü Cristiano Giuntoli ile teknik direktör Gennaro Gattuso, 11 Ocak’ta oynanacak olan Lazio karşılaşmasında Lobotka’yı sahada görmek istedikleri de çıkan haberler arasında.

La Liga ekiplerinden Celta Vigo Teknik Direktörü Oscar Garcia, İspanyol basınına verdiği demecinde Lobotka’nın transferi hakkında açıklamalarda bulunan Garcia, “Lobotka ile konuştum. Yarın tekrar bir araya geleceğiz. Konsantre olmayan bir oyuncuyu oynatmak istemiyorum. Takımda herkes bir hedefe odaklanmış durumda. Kişisel istekler bir kenara, en önemli şey Celta” ifadelerini kullandı. Slovak oyuncunun takımdan ayrılma olasılığını değerlendiren Garcia, “Teknik adamlar her zaman iyi oyunculara sahip olmak ister” ifadelerini kullandı.

Stanislav Lobotka, bu sezon La Liga'da Celta Vigo formasıyla 17 maça çıkarken skora katkı yapamadı. İspanyol ekibinin formasını toplamda 90 kez terleten Slovak futbolcu, istikrarlı yapısıyla dikkat çekiyor. Merkez orta saha pozisyonunda oynayan 25 yaşındaki futbolcu, oyunun her iki yönünü de iyi okuyor. Dinamik yapısıyla takım savunmasını yukarı çekecek olan Lobotka, geriden oyuna kurma konusunda da etkili. Her iki ayağını da kullanabilmesi futbolcunun öne çıkan artıları olarak görülüyor.

STANISLAV LOBOTKA KİMDİR?

25 yaşındaki orta saha, 25 Kasım 1994 yılında Slovakya’nın Trencin kentinde dünyaya gözlerini açtı. Lobotka, futbola ülkesinin takımlarından AAC Sparta Trencin’de başladı. Genç yaşta Ajax’ın dikkatini çeken Stanislav, 1 Temmuz 2013’te Ajax U21’e transfer oldu. Hollanda kariyeri umduğu geçmeyen Slovak oyuncunun yeni rotasını Danimarka olarak belirlendi. 500 bin Euro bonservis bedeliyle Trencin'den Danimarka ekibi Nordjaelland’ın yolunu tuttu. Nordjaelland formasıyla başarılı 2 sezonun ardından 5 milyon Euro karşılığında Celta Vigo’ya transferi gerçekleşti.

Kaynak: Asist Analiz