Cengiz Ünder'den gerçekten memnunuz ? sorusuna, Roma Futbol Direktörü Monchi; 'Son derece normal bir adaptasyon sürecinden sonra beklediğimiz performansı gösterdi.' şeklinde yanıt verdi.

Roma Futbol Direktörü Monchi ,Cengiz Ünder ile ilgili şu şekilde devam ett;
'Öncelikli olarak bu oyuncunun varlığından beni haberdar eden kişi Bayram Tutumlu. Sevilla takımında Poulsen gibi önemli işler yaptık. Bayram Bey'in oğlu İshak Tutumlu'nun sayesinde bu transfer oldu. Göksel Gümüşdağ ve ekibi ile görüştük. Onların yardımı ile bu transferi gerçekleştirdik. Pek çok kulüp kendisi ile ilgileniyordu. Kolay bir transfer olmadı. Manchester City mesela ilgilenen bir kulüptü.' ifadelerini kullandı.

Monchi'nin sözlerine şu şekilde devam etti; 'Çok genç bir oyuncu. Çok önemli bir oyuncu olacağını düşünüyoruz. Biz de bu potansiyeli ortaya çıkarması için yardım ediyoruz. İleride Iniesta mı olur, David Silva mı olur bilemem ama önemli bir oyuncu olacak. Cengiz Ünder hakkında elimize ulaşmış bir teklif yok. İzlediklerini biliyoruz. Çok büyük kulüplerin ajandasında Cengiz Ünder var. Bayram Tutumlu'nun Barcelona kulübü ile yakın ilişkileri var. Onların takip ettiklerini bana söyledi.'

Türkiye'den başka isimleride izlediklerini belirten Monchi şu şekilde devam etti; 'Türkiye'den önemli isimleri izliyoruz. Galatasaray'ın altyapısında isimlere bakıyoruz. Roma ikinci takımında Rezan Çorlu var. Onun da geleceği olduğunu düşünüyorum.'

Monchi sözlerini; 'Çağlar Söyüncü önemli bir oyuncu. Takip ettiğimiz bir oyuncu ve ne kadar yetenekli bir isim olduğunu biliyoruz. Gelişime açık, yetenekli bir oyuncu.'  şeklinde tamamladı.