Covid-19 salgınının derinden sarstığı İtalya’da ekonomik krizle uğraşan futbol kulüplerinden Roma çok önemli bir açıklama yaptı. Milli futbolcularımız Cengiz Ünder ve Mert Çetin’in de forma giydiği Roma kulübünde tüm futbolcuların, teknik heyet ve personelinin 4 aylık maaşlarından gönüllü olarak feragat ettikleri açıkladı.

İtalya'nın köklü kulüplerinden biri olan Roma’da alınan bu örnek karar covid-19 salgını sebebiyle sıkıntıya giren kulüpler için de örnek bir hareket olarak değerlendirildi.

‘GÖNÜLLÜ OLDULAR’

Roma Kulübünün resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, ”A takım oyuncuları, teknik direktörü Paulo Fonseca ve personeli, corona virüsü salgınından bu yana futbol dünyasını sarsan ekonomik krizde kulübün geçirdiği döneme yardımcı olmak için bu sezon dört aylık maaşlarından vazgeçmek için gönüllü oldu” ifadelerine yer verildi.

Roma kulübü CEO’su Guido Fienga da konuyla ilgili verdiği beyanatında, “Roma’da birlik hakkında her zaman konuşuyoruz. Sezonun geri kalanında maaşlarından vazgeçen oyuncular, teknik direktör ve personel, hep birlikte bunun içinde olduğumuzu kanıtladık” şeklinde konuştu.

Kaynak : Skor