Napoli'nin Fiorentina'yı deplasmanda 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Koulibaly, karşılaşma enasında maruz kaldığı ırkçılığı Twitter hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı.

Koulibaly, "Irkçılığa hayır" etiketiyle yaptığı paylaşımında şunu söyledi; "Bana 'Lanet olası maymun' dediler. Bunların sporla alakası yok. Bu kişiler belirlenmeli ve statlardan ömür boyu men edilmeliler."

Serie A'daki ırkçılık olayıyla ilgili olarak FIGC’ten yapılan yazılı açıklamada, "Fiorentina taraftarlarının, Napolili oyuncu Kalidou Koulibaly’e yönelik ırkçı ifadeleriyle ilgili Federasyon Savcısı, maç raporlarını aldıktan ve oyuncuyu dinledikten sonra soruşturma başlattı. İlerleyen saatlerde, Floransa Emniyeti’nden hadiseyle ilgili daha fazla bilgi alınarak soruşturma yürütülecek." ifadelerine yer verildi. 

Napoli takımı ise Twitter hesabından "Irkçılığa hayır" etiketiyle, "Hiçbir şekilde ayrımcılığa yer yok." paylaşımında bulundu.

Ev sahibi takım da taraftarının karıştığı ırkçılık olayına lişkin yaptığı açıklamada, olayı en sert şekilde kınadığını vurgu yaptı. Fiorentina, yetkili makamların, söz konusu olayınn sorumlularını belirledikten sonra bu kişilerin bir daha stada alınmasını yasaklayacağını duyurdu.

KAYNAK : TRT SPOR