Koronavirüs nedeniyle en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İtalya'nın Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, Serie A'nın ne zaman yeniden başlayacağının, ülkedeki Kovid-19 virüsünün bulaşma eğrisinin nasıl ilerleyeceğine bağlı olduğunu duyurdu.

Serie A’nın geleceğini TG1 kanalına değerlendiren Bakan Spadafora şu ifadeleri kullandı; "İhtiyatlı olma çizgisi takip edilmesi gereken doğru yoldur. Futbol şampiyonasının ne zaman yeniden başlayacağına karar vermek için bulaşma eğrisinin nasıl gittiğini bir hafta daha gözlemlememiz gerekiyor." 

Gençlik ve Spor Bakanı Spadafora, "Eğer Futbol Federasyonu (FIGC), Bilim Kurulunun (tıbbi güvenlik koşullarıyla ilgili) tüm yönlendirmelerini protokolüne dahil ederse takımlar, antrenmanlarına toplu halde 18 Mayıs’tan itibaren devam edebilecek. Bilim Kurulunun yönergesine göre, bir sporcuda ya da teknik ekipten birinde Kovid-19 çıkması durumunda bütün takım 14 günlük karantinaya tabi tutulacak." şeklinde konuştu.

Spadafora, konuya ilişkin Sağlık Bakanı Roberto Speranza ile ortak bildiri de imzaladı. 

İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarının büyük bölümü oyuncularını hem Kovid-19 testinden geçirmeye hem de bireysel antrenman programı uygulamaya başladı.

Corriere dello Sport’ta yer alan habere göre;, Milan’ın 38 yaşındaki İsveçli yıldız golcüsü Zlatan Ibrahimovic, özel uçakla ülkesi İsveç’ten Milano’ya dönüş yaptı.

Ibrahimovic'in Milan’ın tesisleri Milanello'da kendisini iki haftalık karantinaya aldığı, takım arkadaşlarından ayrı şekilde bireysel idman yapabileceği ifade edildi.

Öte yandan Juventus’un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo da geçen hafta ülkesinden Torino’ya gelerek takımının kampına dahil olmuştu.

Kaynak: Goal.com