Demir Grup Sivasspor'un Fildişi Sahilli golcü oyuncusu Arouna Kone, AA muhabirine konuştu.

- Sivasspor'da bu kadar büyük tesis ve stadyum beklemiyordum! -

Sivasspor'u beklentilerinin üzerinde bulduğunu belirten Arouna Kone, "Bu kadar büyük bir tesis, camia ve stadyum beklemiyordum. Çok şaşırmıştım ve gerçekten bu beni çok mutlu etti." dedi.

- Din meselesi benim için çok önemli! -

Eski Sivassporlu Djakaridja Kone'nin kendisine olumlu şeyler söylediğini söyleyen Kone, "Kuzenim bana olumlu şeyler söyledi. Müslüman bir futbolcuyum, bana hiçbir problem çekmeyeceğimi ve daha çok aile ortamı olduğunu söyledi. Bu durum buraya gelmem için büyük bir neden oldu. Din meselesi benim için çok önemli. Bir kulübe gittiğimde dinime saygı duymazlarsa benim için çok zor bir durum oluşur. Bu sıkıntıyı şimdiye kadar yaşamadım." şeklinde konuştu.

- Cuma namazını takım olarak birlikte kılıyoruz! -

Müslüman bir ülkede oynadığı için mutlu olduğunu belirten Fildişili yıldız, "Burada dolaştığınızda her kavşakta bir tane cami görebilirsiniz, bu benim için çok rahat bir durum. İstediğim yerde camiye girebiliyorum, istediğim yerde namaz kılabiliyorum. Cuma namazını takım olarak birlikte kılıyoruz, bunu Avrupa’da oynadığım takımlarda yaşamadım." ifadelerini kullandı.