Fenerbahçe geçtiğimiz sezon Turkish Airlines EuroLeague’de mutlak zafere uzanırken Ekpe Udoh da bu zaferin en çok katkı veren oyuncularından biri olmuş ve hatta Final Four MVP’si seçilmişti. Sarı-lacivertli taraftarların gönlüne taht kuran Amerikalı oyuncu daha sonra bu yaz serbest oyuncu transfer döneminde NBA ekiplerinden Utah Jazz ile anlaşarak Türkiye’deki sevenlerini de bir hayli üzmüştü.

Ekpe Udoh, Utah Jazz’in Twitter hesabında Fenerbahçe Doğuş ve okyanus ötesine geri dönüşüne ilişkin birçok soruya yanıt verirken bazı cevapları Fenerbahçe taraftarlarının da beğenisini kazandı.

Ekpe Udoh’un verdiği en ilgi çekici cevaplardan biri buydu: “Ekpe, Utah’ta olman çok güzel. Avrupa’daki başarın gerçekten etkileyici. Orada karşılaştığın zorluklar nelerdi?” şeklindeki soruya, Amerikalı oyuncu “Yorum yok” şeklinde cevap verdi.

Bir Fenerbahçe taraftarı Ekpe Udoh’a kararından ötürü mutluluk duyup duymadığını sorması üzerine, Udoh “Bu fırsat bana verildiği için mutluyum ve minnet duyuyorum,” dedi.

Ekpe Udoh’a eski takım arkadaşı, yeni rakibi Bogdan Bogdanovic ile karşı karşıya oynamak konusunu hiç düşünüp düşünmediği sorulurken, Udoh da “Evet, bu konu hakkında konuştuk bile,” şeklinde yanıt verdi.

Yine Türkiye ile ilgili başka bir soru da “İstanbul’un en sevdiğin yeri neresi ve en sevdiğin Türk yemeği nedir?” şeklinde geldi. Ekpe Udoh bu soruyu “Türk çayı,” şeklinde cevapladı.

Bir başka Fenerbahçe taraftarı Ekpe Udoh’a kendisinin Bogdan Bogdanovic’e bir mesajı olup olmadığını sordu. Ekpe Udoh da bu soruya esprili bir dille, Utah Jazz’in sloganı olan “Not Al” şeklinde yanıt verdi.

Bir başka basketbolsever kendisine smaç basmayı mı yoksa blok yapmayı mı daha çok sevdiğini sordu ve Udoh blok yapmayı daha çok sevdiğini belirtti. Son olarak başka bir spor yapıp yapmadığı, futbol oynayıp oynamadığı sorulan Ekpe Udoh, Fenerbahçeli taraftarlarla futbol oynamak için bir araya geldiği etkinliğe atıfta bulunarak “Denedim, çok kötü bir kaleciydim” şeklinde cevap verdi.