Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen spor söyleşilerinin bu ayki konuğu teknik direktör ve spor yorumcusu Giray Bulak oldu. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleşen söyleşiyi, Türkiye Antrenörler Derneği Başkanı Rıza Çavuşoğlu, Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk de izledi. Moderatörlüğünü Bahadır Çokişler’in yaptığı söyleşide Giray Bulak, spor kariyeri hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Günümüz spor camiasını da yorumlayan Bulak, katılımcıların sorularını yanıtladı.

“GENÇLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM”
Ailesinin hepsinın futbolcu olduğunu belirten Bulak, "Futbolu çok sevdiğim için spor akademisine gittim. Sakatlandığım için futbol oynamayı bırakmak zorunda kaldım” diyerek, eskiden evlerin bahçelerinde ya da herkesin kendi sokağındaki boş arazide futbol oynadığını söyledi. Bulak, “Eskiden televizyon yoktu. Sokaklarda oynardık. Şimdiki nesil bu konuda bizden daha şanssız, kendilerini geliştiremiyorlar. Bu şartları onlara sağlayamadık, özür diliyorum. Dünyada şimdi bu sisteme döndü. Çünkü futbol oynayan biri kendini bu şekilde geliştirebiliyor” dedi.

SPORCU OLMAK İSTEYEN GENÇLERE VEHBİ KOÇ TAVSİYESİ
Sporcu olmak isteyen gençlere sigara, alkol gibi bağımlılıklardan ve kötü yaşam tarzından uzak durmalarını, disiplinli bir hayat yaşamalarını tavsiye eden Giray Bulak, “Çok okumanız lazım. Rahmetli Mustafa Koç’un cenazesine gittim. Dedesinin hayatını okumuştum. Rahmetli Vehbi Koç demişti ki, ‘Türk genci yabancı dil konuşmasını bilecek.’ İnsanların hayatını okurken ders çıkarmak lazım. İşte bu sözün bana profesyonelleşmem açısından çok katkısı oldu” dedi.

“BUNLARI SÖYLEDİĞİM İÇİN İŞSİZİM”
80 milyona yaklaşan nüfusa sahip Türkiye’de 17 milyon spor yapan genç olduğunun da altını çizen Bulak, “Avrupa’da nüfusu 17 milyon olan ülke az. Peki neden biz daha fazla sporcu çıkaramıyoruz? Bizim gençlerimize fiziki şartları sağlamamız gerekiyor. Bunları söylediğim için 2,5 yıldır işsizim. Benim Spor Şurası’nda sunduğum bir teklif de Türkiye’deki işsizliği bu şekilde önlemekti. Bizim hem takım sayımızı hem de sporcu sayımızı arttırmamız gerekiyor. Çocuklarımıza spor yaptırmazsak, onları ya hastaneden ya da hapishaneden toplayacağız” diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ’TAKİ ERSAN ADEM İYİ BİR ÖRNEK”
Futbolun dününün ve yarınının olmadığını da kaydeden Bulak, “Futbolun sadece bugünü var. Bugün başarılıysanız başarılısınız. Burada bir rasyonellik var. Dünyanın en iyi teknik direktörü bence öğrencisine bir şeyler öğretendir. Sizler de başarılı olmak istiyorsanız saygılı olun ve disiplini elden bırakmayın. Beşiktaş’taki Ersan Adem Gülüm bence çalışarak ne kadar başarılı olunabileceğini bizlere kanıtlayan iyi bir örnek” dedi.

“ARDA TURAN’A KATILMIYORUM”
Giray Bulak, sorulan bir soru üzerine, Arda Turan’ın bazı şeyleri Türkiye’de değil Barcelona’da öğrendiğine dair açıklamalarını değerlendirdi. Bulak, “Allah onlara bu yeteneği vererek bir mesaj veriyor. Geriden gelenlere mutlaka hizmet edeceksiniz diyor. Her şeyi bana Trabzonspor ve futbol verdi. Bence Allah’a şükretmemiz lazım. 3-5-2’yi burada öğrendim lafına katılmıyorum. Biz dünyayı buradan takip ediyoruz. O kadar çok okuyoruz ki eğitime, kitaba saygı duymak lazım. Arda nerede yetişti? Bugün Barcelona’da oynuyorsa, bizim onu yetiştirmemiz sayesindedir” diye konuştu.

“MAÇA OTOBÜSLE GİTMEK ÇOK HOŞ BİR MİZANSEN”
Tuzlaspor’un halk otobüsüne binerek Fenerbahçe maçına gitmesine de değinen Bulak, “Bence çok hoş bir mizansen oldu. Otobüste ayakta gidilince de başarı elde edilebiliyormuş değil mi? Futbola bizim artık mizahi bir açıdan yaklaşmamız lazım. Futbolu bizi güldürebilecek bir sanat dalı olarak görmeliyiz” şeklinde konuştu.
Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediyesi Eğitim Şefi Oktay Kurt, Giray Bulak’a teşekkür ederek çiçek 

Kaynak : İHA