Geçtiğimiz hafta dünya futbol tarihinin en önemli transferlerinden biri gerçekleşmiş, Real Madrid'de sayısız başarılar elde eden Portekiz dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, İtalyan ekibi Juventus’la resmi sözleşme imzalamıştı. Yeni takımı için sağlık kontrollerinden geçen 33 yaşındaki Ronaldo İtalyan doktorları şaşırttı.

La Gazzetta dello Sport’un haberine göre, elde edilen verilerde Ronaldo'nun vücudunda yağ oranı %7, kas kütlesi ise %50 olarak belirlendi. Ortalama bir futbolcunun vücudunda %11 oranında yağ, %46 oranında ise kas kütlesi bulunuyor. Cristiano Ronaldo'nun vücudunun, 20 yaşındaki bir futbolcuyla benzer verilere sahip olduğu görüldü.

Uzmanlar, Cristiano Ronaldo’nun bu şekilde antremanlarına önem vermesi halinde 40 yaşına kadar üst düzey futbol oynamasını mümkün görüyorlar. 

33 yaşındaki Ronaldo, Juventus ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştı. İtalyan ekibinden alacağı yıllık ücreti 30 milyon Euro olan Portekizli oyuncu için Real Madrid'e 100 milyon Euro da bonservis bedeli ödenmişti.