Geçen sezon Bayern Münih formasıyla tüm kulvarlarda çıktığı 47 karşılaşmada 55 gol atan Polonyalı yıldız golcü, bu başarısıyla 2019'da 7. sırada bulunduğu listede 6 basamak birden atladı.

Gol makinası Lewandowski'yi Barcelona'nın Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi takip etti.Geçen yıl bu listenin ilk sırasında olan Arjantinli yıldız futbolcu, 2020'de 1 basamak geriye düştü.

Yıldız oyuncu Messi, 2019-2020 sezonunda çıktığı 44 resmi maçta 31 gol atıp, 25 de gol pası vererek 56 gole doğrudan katkı sağlamıştı.

Birçok sporsever tarafından dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Portekizli Cristiano Ronaldo ise Lewandowski ve Messi'nin ardından 3. sırada kendisine yer buldu.

İtalyan devi Juventus formasıyla Serie A şampiyonluğu da yaşayan Portekizli yıldız, geçen sezon kulüp düzeyinde çıktığı 46 resmi maçta 37 gol kaydetti, 5 gole ise son pasla katkı sağladı.

Bu 3 isim dışında The Guardian'ın listesinin ilk 10'undaysa sırasıyla Kevin De Bruyne, Sadio Mane, Erling Haaland, Kylian Mbappe, Muhammed Salah, Neymar ve Virgil Van Dijk yer aldı.

Kaynak: Trtspor