Bayern Münih'in yıldız forvet oyuncusu Robert Lewandowski, Pep Guardiola'nın Bayern Münih'e her şeyini verdiğini ifade etti ve başarılı teknik adamın Şampiyonlar Ligi'ni kazanamamış olması nedeniyle eleştirilmemesi gerektiğini savundu.

Pazar günü Borussia Dortmund'la oynanacak Almanya Kupası final maçıyla birlikte Bayern Münih'in başında son kez bir maça çıkacak olan Guardiola, Bayern'le geçirdiği üç sezonun hepsinde Bundesliga şampiyonluğu tattı ama Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalden ileriye adım atamadı.

Lewandowski, Guardiola'nın Bayern'de başarılı olduğunu dile getirirken "Pep buraya geldiğinde insanların yüzde 90'ı onun Şampiyonlar Ligi'ni kazanması gerektiğini düşündü. Bunun dışında ne kazansa yeterince iyi olmayacaktı. Ama Bundesliga'yı üç kere kazanmamıza ve umut ediyorum ki Pazar günkü final neticesinde toplamda iki Almanya Kupası zaferiyle, Guardiola, çok iyi bir performans göstermiş olacak." şeklinde konuştu. 

"İnsanlar Pep'in dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olduğunu düşünüyor ve bu nedenle her sezon Şampiyonlar Ligi kazanmasını istiyor. Bu imkansız bir şey. Eğer bir iki yıl daha kalmış olsaydı muhtemelen kazanırdı. Üç sezon üst üste en az yarı final oynamak iyi bir performans. Takıma her şeyini verdi ve sonuna kadar savaştı."

Sezon devam ederken Manchester City'ye gideceğinin açıklanması da Pep'in eleştiri oklarına hedef olmasına sebebiyet vermişti. Lewandowski bu konuya da değindi.

"Pep'in aklının Manchester City'de olduğunu hiçbir zaman hissetmedim. Her zaman son derece konsantre bir şekilde, idmanlarda ve maçlarda kendini gösterdi. Ne kadar başarılı olursak olalım, her zaman bir sonraki maçı düşünen bir adam. "

"Kış döneminde çıkıp Manchester City'ye gideceğini söylemesi doğru bir karar mıydı? Bu beni ilgilendiren bir konu değil. Ben bir oyuncu olarak, bizimle geçirdiği süreden bağımsız olarak, Pep'ten çok fazla şey öğrendiğimi söyleyebilirim. O her bir futbolcuyu daha iyi hale getirdi."


Kaynak : GOAL