Fransa Milli Takımı'ndan arkadaşı olan Mathieu Valbuena'ya seks kasediyle yapılan şantaja yardımcı olduğu iddiasıyla suçlanan Real Madrid'in golcü ismi Karim Benzema, ilk kez medyaya açıklamalarda bulundu.

TF1'e açıklamalarda bulunan Fransız oyuncu, "Neden bugün konuşmayı seçtim? Çünkü medyanın bana karşı yaptığı insafsızlıktan bahsetmek istiyorum. Bunlar korkunç şeyler. Neler oldu? Çok basit. Valbuena hakkında bir kaset olduğunu duydum ve bunu kendisine anlattım. Ona yardımcı olmak istediğim için anlattım. Çünkü Lyon'da bu problemle başa çıkabilecek bir arkadaşım vardı. Valbuena'ya durumu ailesine söylediyse, olayın peşini bırakmasını, benim de geçmişte bu tip şeyler tecrübe ettiğimi anlattım." dedi.

"Şantajla suçlanmak beni deli ediyor." diyen Benzema, sözlerine şöyle devam etti: "Benim para istediğimi söylüyorlar. Tanrıya şükür, iyi bir hayatım var. Birine yardım ettiğinde herhangi bir karşılık beklemem. Ona defalarca kimle buluşabileceğini anlattım. Valbuena'nın da kafası çok karışıktı. Parayla ilgili asla konuşmadık. Ona şantaj yapan insanları da bilmiyorum. Tek tanıdığım kişi Karim Zenati. Geçmişinde bu tip şeyler vardı. Sonra hapise girdi ama ardından yeni bir hayata başladı. İnsanlar benin çevrem hakkında konuşuyor ama ben çevremle gurur duyuyor ve güveniyorum. Halen Zahia (Ribery ile birlikte tecavüz ettiği iddia edilen kadın) dosyasını konuşuyor. Ama unutmayın o davada aklandım."

"Tek pişmanlığım..."
Durumu Valbuena'ya anlattığında deneyimli oyuncunun kendisine teşekkür ettiğini belirten Benzema şöyle konuştu: "Tek pişmanlığım var. O da Zenati ile yaptığımız telefon görüşmemizde gülmemiz. Bunun anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum. Spontane gelişen bir durumdu. Bunun ortaya çıkmasından sonra Valbuena'dan özür dilemek için temas kurmaya çalıştım."

Yıldız futbolcu, Fransa Başbakanı Manuel Valls'in kendisini hedef alan Benzema, "Topluma örnek olmayan sporcuların Fransa Milli Takımı'nda yeri yok." açıklamasıyla ilgili ise şöyle konuştu: "Başbakanın açıklamaları acımasızca. Suçlanıyorum, suçluymuşçasına çamura çekiliyorum." dedi.

"Gözaltına alınmama bile halen anlam veremiyorum." diyen Benzema, "Neden bana iftira attılar? Bunun cevabını çok merak ediyorum çünkü anlayamıyorum. Tüm kalbimle söylüyorum ki ben suçsuzum. Umarım her şey iyi bir şekilde sona erer ve ben de Frasa Milli Takımı ile Euro 2016 şampiyonluğu yaşarım." ifadelerini kullandı.