İşte Hakan Solaker'in yazısı ; 

 Lig bitti Şampiyon Beşiktaş ve gözler Fransa Avrupa şampiyonasında. Gönüller Türk Milli Takımının başarısı için atıyor. Spor medyası yazılı, görsel ve dijital medya iyi reyting alabilmek, gazetelerinin tirajlarını korumak ve bol bol tıklanmak adına büyük, küçük tüm takımlara inanılmaz transfer hikâyeleri ile vakit geçirecekler. Yani bol keseden atma haberler, okuyucuya ya da izleyiciye yersen haberleri.

 Sporseverler ve takımlarını gönülden destekleyenler 2016-2017 sezonunda en iyi transferleri kendi takımlarında görmek istiyorlar. Bunu çok iyi bilen spor medyası Avrupa’nın en iyi futbolcularını anında büyük takımlara yakıştırıyorlar, hatta bazılarını transfer bile ediyorlar. Tıpkı geçen sene Galatasaray ile İbrahimoviç haberleri gibi. Koca bir kulübü nasıl sıkıntıya soktular ve o koca kulübün başkanı taraftarlarına zorunlu açıklama yapmak zorunda kaldı.

 Şimdi yakında spor medyasında Messi, Neymar, Ronaldo, Benzema, İbrahimoviç, Ramos, Alves, Pepe ve daha birçok piyasası ve kariyeri yüksek futbolcuları üç büyüklere yazarlar. Hatta üç büyük kulüpte UEFA mali gözetimindeyken. Peki, spor medyasının yaptığı bu at tutarsa benim olsun haberleri etik mi sizce? Bende bir spor meraklısıyım ve her gün ismini açıklamak istemediğim spor gazetelerini alırım ve dikkatle okurum.

 Bende takımımın durumunu yeni sezonda ki stratejisi ve transferlerini merak ediyorum. Bende ki bu merak diğer spor meraklıları gibi gazete ve televizyonlarda haberleri yakından takip ediyorlar. Şimdi spor medyası emekçilerine soruyorum, transfer haberlerini neye göre yapıyorsunuz? Menajerlerin yönlendirme tuzağına düşüyor musunuz? Yöneticilerin ağzından çıkan söylentilere göre mi yoksa başka kaynaklarınız var mı? En önemlisi bu haber kaynaklarınıza ne kadar güveniyorsunuz ve bize bu haberleri servis ediyorsunuz?

 Şimdiden dikkat ediyorum sallama transfer haber sezonu açılmış. Doldur boşalt, at tutarsa benim olsun haberciliği başlamış. Severek ve tüm sezon aldığımız spor gazeteleri biraz daha dikkat etse, bizi de düşünse ve daha dikkatli az atmalı transfer haberleri yapsalar olmaz mı?

 Futbol bizim ülkemiz için olmazsa olmazlar içinde. Sporseverleri çok aptal yerine koymadan gazetelerde, televizyonlarda yorumlarda ve internet medyası haberlerine dikkat etmeli. Yani “Ufak atında biz yerken civ civlerde” yesin durumu en güzeli. Beni ne kadar dikkate alırsınız bilinmez ama inanın futbol severler ve sizi gazete bayilerinden parayla alanlar ki biri benim sizi ciddiye alıyoruz. Siz bizi biraz da olsa ciddiye alamaz mısınız?