TFF 2. Lig'de gruplarını lider bitiren Altay ve Hatayspor'un doğrudan bir üst lige yükseldiği TFF 2. Lig'de play-off finali heyecanı yaşandı! Spor Toto 1. Lig'e çıkacak son takımın belli olacağı TFF 2. Lig play-off finalinde Sakaryaspor ile Afjet Afyonspor Mersin'de karşı karşıya geldi ve zorlu karşılaşma nefesleri kesti.

Sakaryaspor, maçın başlarında 1-0 öne geçti. Orta alanın ortasından gerçekleştirilen atakta topla iki kişi arasından çıkan Mahir Sağlık, sol ayağıyla yaptığı vuruşla rakip fileleri havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

KARADENİZ FORMA GİYEMEDİ

Play-Off maçlarında 5 gol atan Batuhan Karadeniz, son maçta gördüğü kırmızı kart sonrası sahayı gözyaşları ile terk etmişti. Gümüşhanespor ile oynanan play-off yarı final rövanş maçında kırmızı kart gören Batuhan Karadeniz'e 3 maç men cezası verilmişti ve yıldız futbolcu Afyonspor karşısında forma giyemedi. 

Dakikalar 31'i gösterdiğinde Afyonspor skoru eşitledi. Kullanılan duran topta ceza alanının sağında topla buluşan kaptan Türker, ters pozisyonda olmasına rağmen güzel bir kafa vuruşu yaptı ve skoru eşitleyen golü kaydetti. İlk yarıda başka gol olmadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf da Sakaryaspor oldu. Köklü kulüp, rakip kale önünde birçok pozisyona girmesine rağmen skoru değiştirmeyi başaramadı. 
Dakikalar 71'i gösterdiğinde Afyonspor 2-1 öne geçti. Ceza alanının dışından çekilen şutta Ercüment, topu sektirdi ve Afyonsporlu Timuçin, kafa vuruşuyla takımını öne geçiren golü kaydetti.

Sakaryaspor, bu golden sonra da rakip kale önünde ataklarını sürdürdü. Mücadelede son anlara girilirken gerilim arttı ve oyun birçok kez durdu. Sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle maçın normal süresine 6 dakikalık uzatma eklendi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Afyonspor, rakibini 2-1 mağlup ederek Spor Toto 1. Lig'e yükselen son takım oldu. Daha önce gruplarını lider tamamlayan Altay ve Hatayspor, Spor Toto 1. Lig'e yükselmişlerdi.

En son 2011-12 sezonunda 1. Lig'de yer alan Sakaryaspor'un hasreti bitmedi ve bir üst lige yükselemedi. 

2013 yılında kurulan, 2015-16 yılından sonra BAL'dan itibaren yükselmeye başlayan Afyonspor ise gelecek sezon 1. Lig'de mücadele edecek! TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta normal sezonu 3. sırada tamamlayan Afjet Afyonspor, play-off çeyrek finalinde Sivas Belediyespor'u eledikten sonra yarı finalde de Keçiörengücü'nü saf dışı bırakmıştı.