Brezilyalı forvet Mert Nobre, Türkiye'de Fenerbahçe ve Beşiktaş forması ile şampiyonluklar yaşadı. Nobre, Gençlerbirliği'nin Adana Demirspor ile oynadığı maçın ardından profesyonel futbol kariyerine son verdi. Vedası sorasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Eryaman Stadında Gençlerbirliği, sosyal medya hesabı üzerinden sezon sonu futbolu bırakacağını açıklayan Mert Nobre için Spor Toto 1. Lig'in son haftasında Adana Demirspor maçı öncesinde seremoni düzenlendi.

Gençlerbirliği kulüp başkanı Murat Cavcav'ın, gösterdiği çaba ve başarıdan dolayı plaketle onurlandırdığı Nobre gözyaşlarını tutamadı.


Plaket takdiminin ardından takım arkadaşları ve kulüp çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Nobre, tribünlerde adını haykıran Gençlerbirliği taraftarıyla da vedalaşırken duygu dolu anlar yaşadı.

Adana Demirspor taraftarının Nobre'yi tribünlere çağırarak alkışlaması üzerine de Nobre misafir ekip tribünlerine üçlü çektirdi.

2004 yılında Cruzeiro'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Brezilyalı forvet 1,5 sezon sarı lacivertli forma giydi ve iki Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.


2006'da Beşiktaş'a giden golcü oyuncu, siyah beyazlı formayla da 1 Süper Lig, 1 Süper Kupa ve 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu tattı.