Spor Toto 1. Lig'den Süper Lig'e çıkacak son takımın belirleneceği play-off'ta, yarı final ilk maçları heyecanı başladı. Çaykur Rizespor ve MKE Ankaragücü'nün doğrudan Süper Lig'e çıktığı Spor Toto 1. Lig'de Boluspor, Ümraniyespor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Gazişehir Gaziantep, Süper Lig'e çıkacak 3. ekip olmak için play-off'ta ilk maçlarda mücadele etti.
 
 Günün ilk maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Ümraniyespor'u nefesleri kesen bol gollü maçta 4-3 mağlup etti. Gazişehir Gaziantep ise, Boluspor'u, 90+5'nci dakikada Webo'nun attığı golle 1-0 mağlup etti ve avantajı kaptı.
 İlk yarısında gol olmayan karşılaşmanın ikinci 45 dakikasının başlarında ev sahibi ekip rakip kale önünde pozisyonlar buldu.

 52. dakika oynanırken sol kanattan gelişen atakta açılan ortada topla altıpasta buluşan Özgür Can Özcan, müsait durumda kafa vuruşu yaptı ancak direğe takıldı.

 Ev sahibi Gazişehir FK, bu pozisyondan sadece bir dakika sonra gole bir kez daha yaklaştı. Yine sol kanattan gelişen atakta Yonathan Del Valle ortasını içeri gönderdi. Müsait durumda sol ayağıyla vuruş yapan Özgür Can Özcan, topu dışarı gönderdi.