Oynanan 8 maçtan Cumartesi günkü dördünde dört kırmızı kart çıktı. Kırmızı kartların tamamını yabancı futbolcular gördü. 7 yabancı futbolcu da dördüncü sarı kartlarıyla ligin 17’nci haftası öncesi, diğer bir deyişle noel ve devre arası tatili öncesi cezalı duruma düştüler.

Gaziantep-Çaykur Rize maçı 2-0 devam ederken konuk ekipte Kweuke 90’da sarı kart gördü. Kamerunlu futbolcu, ligde dördüncü sarı kartını aldığı için 26 Aralık’taki Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

Dzsudzsak, Torku Konya-Bursaspor maçında Mehmet Uslu’ya hareketinden dolayı direkt kırmızı kart gördü. Muhtemelen bir maçtan fazla ceza alıp kupada Eskişehir, ligde Mersin maçlarında forma giyemeyecek.

Mersin İdmanyurdu-Kasımpaşa maçında evsahibinden Nakoulma ve Vederson dördüncü sarı kartlarıyla ligde Bursaspor maçında cezalı duruma düştüler. Ayrıca Mitrovic de rakibine sert hareketiyle doğrudan kırmızı kart gördüğü için büyük olasılıkla kupada Rize, ligde Bursa maçlarında oynayamayacak. Aynı maçta Kasımpaşa’dan Bozhikov, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Kasımpaşa kupada olmadığı için cezasını ligde Trabzon maçında çekecek ve sahalara 2016’da dönecek. Ryan Donk da dördüncü sarı kartıyla cezalı duruma düştü.

Sivas-Kayseri maçında konuk ekipte Samba Sow dördüncü sarı kartını gördü.

Trabzonspor-Antalya maçında konuk ekipten Celustka ilk sarısıyla ligde cezalı duruma düşmüştü, ama ikinci sarıyla atıldı. Bir maç ceza alırsa sadece kupada Fenerbahçe’ye karşı oynamayacak.

Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında ligdeki dördüncü sarı kartlarını gören Luis Nani ve Fernandao cezalı duruma düştüler. İki futbolcu, 23 Aralık’ta kupada Antalya maçında oynayabilecek ama sonrasında 28 Aralık’ta Sivas’a karşı forma giyemeyecekler.