Ahmet Ercanlar şunları söyledi;

Bugün TFF Alanyaspor- Fenerbahçe maçındaki kural hatası ile ilgili kararı verecek. TFF genel sekreteri Kadir Kardaş dün üyeleri tek tek arayarak bugünkü toplantı ile ilgili bilgilendirmeyi yaptı. Ancak bu bilgilendirme yönetim kurulu üyelerinin çok büyük bir tepkisini çekti.

Önce sizi Pazar gününe götüreyim. Hürriyet’te ilginç bir haber çıkmıştı. Bu haberde TFF’nin kural hatası ile ilgili kararını verdiğini ve Fenerbahçe’nin itirazının reddedildiği belirtilmişti. Oysa henüz toplantı bile yapılmamıştı. Böyle bir şey nasıl olabilirdi?

Kadir Kardaş’ın yönetim kurulu üyelerini aradığında kullandığı; zaten karar belli, formalite toplantısı yapılacak sözleri hepsi ayrı ayrı birer kariyere sahip olan üyelerin bazılarını sinirlendirdi...

- Sen bizim yerimize karar mı veriyorsun?

- Bizi etkilemeye mi çalışıyorsun?

- Tüm üyeleri arayıp bu şekilde yönlendirme mi yapıyorsun?”

tarzında tepkiler oluştu. Yani TFF’nin ne karar vereceğine genel sekreter Kadir Kardaş çoktan karar vermişti. Ona göre bugün yapılacak toplantı bir formaliteydi.

Şimdi Kadir Kardaş’a buradan soruyorum.

Sen orada bir profesyonelsin. Atanmış birisin. Seçilmişlerin iradesine sen nasıl müdahale edersin?

Sağda solda ben Fenerbahçeliyim diyorsun. Ama orada Fenerbahçe aleyhine karar çıkması için bir yönlendirme yapıyorsun.

Kardaş sen sadece bununla da kalmadın. Yayıncı kuruluşun eskiden başındaydın. Kulüpler ile yayıncı kuruluş arasında sürdürülen müzakerelerde yayıncı kuruluşun yanında yer aldın. Kulüpleri yanıltıcı şeyler yaptın.

Eski yönetimde taraflı olduğu için bu yönetime sokulmayan Cengiz Zülfikaroğlu’na en yakın kişisin. Nihat Özdemir buna rağmen seni o görevde tuttu. Bunu iyiye kullandığından artık kimse emin değil...
Sen kime çalışıyorsun? Kulüpler lehine mi yoksa başka bir iradeye mi?

Bugün TFF yöneticilerinden bir ricam var. Fenerbahçe lehine gelen İlk IFAB raporu ve olumsuz yönlendirme ile olumsuz gelen ikinci IFAB raporunu bir kenara bırakın.

-Maçlarda taç atışlarında Fenerbahçe’nin itirazını sulandırmak için yaşanan skandallar

- Hürriyet’e olumsuz karar çıkacağı yönünde sızdırılan haber.

- Atanmış olan bir profesyonelin sizi yönlendirmeye çalışması.

- Ankaragücü’nün yaptığı saçma sapan itiraz...

- MHK Başkanı Zekeriya Alp'in günler öncesinden 'Kural hatası yok' demeci

Tüm bunları göz önünde bulundurun. Siz orada bu lobilerin oyuncağı mı olacaksınız yoksa kendi kararlarınızı verebilecek misiniz? Bunun kararını verin.

Bugün yapılacak toplantı bu TFF’nin ne kadar bağımsız olacağını da gösterecek. Yıllardır futbolu yöneten o “çete” mi yoksa futbolun adaleti mi kazanacak hep beraber göreceğiz...

KAYNAK: ASİSTANALİZ / AHMET ERCANLAR