Spor Toto Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, 'Kulübümüze katkı sağlayacak insanların önünü açmak adına olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldık' ifadeleriyle genel kurula gitme kararı aldıklarını duyurmuştu.  Bunun üzerine birçok başkan adayı başvuruda bulundu. Fakat güçlü bir aday olarak Murat Ağcabağ ismi Ankaragücü için ideal isim olarak gündemde. 

29 Temmuz günü olağanüstü kongreyle başkanını seçecek olan Ankara ekibine Türk İş Adamı ve Valter Yönetim Kurulu başkanı olan Murat Ağcabağ adaylığını resmen koymuştu. Murat Ağcabağ başkan olunca Ankaranın 3 tane firmasının sahibi de yönetimde olacak. Türkiye'nin en zengin ilk 500'ünde 127. Sırada olan arkadaşı da yönetimde olacak. Ve takıma yerli bir hoca düşünüyor. Gelin hep birlikte Başkan adayı Murat Ağcabağ'ın Ankaragücü için taraftarlara sözünü verdiği o önemli projelere bir göz atalım.

MURAT AĞCABAĞ'IN ÖNEMLİ PROJELERİ NELER?


Murat Ağcabağ :"Hedeflerimiz büyük. En önemli projelerimiz; Alt yapı, Avrupa’ya giden bir kulüp olmak, tesisleşme anlamında yol almak olacak."

-Transfer yasağını açmak için paramız hazır.

-13 büyük firma ile anlaşma yaptık. Bunlardan 24 milyon TL. gibi bir rakam elde edildi.

-Yönetim kurulumuzun tamamı ülkemizin çok değerli iş adamlarından kurulmuştur.

-Sportif direktörümüz hazırdır.

-Futbolcu, teknik heyete ve personeline günü gününü ödeme yapma sözü veriyoruz.

-UEFA’dan ceza almayan bir kulüp olmak istiyoruz.

-Bizim yönetimimizde şeffaflık olacak.Sürdürülebilir başarı olacak.

-Taratarımızın ve Ankara’mıza yakışır bir takım yatarmak istiyoruz.

BAŞKAN ADAYI AĞCABAĞ, ENGELLİ TARAFTARLARI DA UNUTMADI!

Başkan adayı Murat Ağcabağ'ın yaptığı açıklamada;"Engellilere destek olacağımızı da burada belirtelim. Engelli kardeşlerimiz için bir tribün oluşturacağız." Sözünü de verdi.

BAŞKAN ADAYI MURAT AĞCABAĞ KİMDİR?

11 Haziran 1973 yılında Ankara'da doğan Murat Ağcabağ, Türk İş Adamı ve Valter Yönetim Kurulu Başkanıdır.

1994  Yılından itibaren Valter'in bayrağı tamamen kendisine devredilmiş  asansör hizmetlerinin yanına;2000 yılında yürüyen merdiven, yürüyen bant, 2012 yılında Teleferik ve halatlı taşımacılık sistemleri, 2013 yılında İnşaat iş kollarını açmış,
Valter olarak Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkelere ihracatlar yaptığı için 2014 yılında Valter Europe ile dünyaya açılmıştır.

2015 yılında şirketin Ar-ge'sini kurmuş,
2016'dan bu yana da Gıda sektöründe Kaşıbeyaz Ankara Atatürk Ormançiftliği restoran ortaklığı yapmaktadır.