Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın açılış maçında Gençlerbirliği, Beşiktaş'ı konuk etti. Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Siyah beyazlılarda Teknik Direktör Şenol Güneş, Atiba Hutchinson ve Gökhan İnler'in yokluğunda orta alanda Necip Uysal'a görev verdi fakat 25 yaşındaki orta saha oyuncusu maçın 16. dakikasında sakatlanarak oyunu terk etti. Ön libero bölgesinde ilk yarının son 30 dakikasında Adriano, ikinci yarıda ise Marcelo oynadı.

İLK YARI YOKLARI OYNADILAR

Karşılaşmanın ilk yarısında rakibine göre daha organize hareket eden ev sahibi ekip, Kara Kartal'a oyunu dikte etme şansı vermedi. Pas ritmini bir türlü oturtamayan Beşiktaş, kaleye isabetli bir şut atamadığı devreyi, fahiş bir hata ile yenik kapadı.

27. dakikada Beşiktaş ceza sahası önüne atılan uzun topta Fabri ceza yayına çıkıp kalesini boşalttı ancak topa vurmak üzere olan Rhodolfo'nun pozisyonunu bozdu. Boşta kalan topu Serdar Gürler kontrol edip aşırtma bir vuruşla boş kaleye göndererek Gençlerbirliği'ni 1-0 öne geçirdi. 

İkinci yarının başında Vincent Aboubakar'ın oyuna dahil olmasıyla birlikte Beşiktaş oyunu Gençlerbirliği ceza sahası çevresine ve içine yığdı. Eşitlik sayısını da erken sayılabilecek bir dakikada buldular.

51'de Quaresma'nın soldan ceza sahasına doldurduğu topa arka direkte kafayı vuran Talisca skoru 1-1 yapan golü attı.

Beraberlik golüyle birlikte Beşiktaş, rakibini bunaltmaya başladı fakat kaleci Hopf'u geçemediler. 52'de Quaresma'nın kullandığı serbest atışa Marcelo kafayı vurdu, Hopf muhteşem bir refleksle topu çıkardı.

BİR TÜRLÜ ATAMADILAR

64'te Quaresma soldan getirdiği topu sağına çekip güzel bir şut çıkardı, Hopf yine golü engelledi. 73'te Quaresma'nın ön direğe ortasında savunma kafayı vurdu arkaya seken top direkten döndü.

75. dakikada Beşiktaş maçın en net gol pozisyonunu harcadı. Cenk Tosun savunma arkasına sarkıp kaleciyle karşı karşıya kaldı, topu solda bomboş durumdaki Quaresma'ya atmak istedi ama hızlı bir pas verince pozisyon kayboldu.

85'te gelişen Gençlerbirliği atağında Serdar Gürler bu kez sağ tarafta topla buluştu çizgiye inip ceza sahasına girdi. Topu penaltı noktasına çıkardı. Khalili hemen orada topla buluştu, gelişine vurdu ama top farklı şekilde auta gitti.

Kalan bölümlerde başka gol olmayınca karşılaşma 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Bu skorun ardından yenilmezlik serisini sürdüren Beşiktaş 21, Gençlerbirliği ise 11 puana yükseldi. Siyah beyazlı ekip, Başakşehir'in 1 puan önünde maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.