Bursaspor Timsah Arena'nın açılışını uzun süre unutulmayacak bir maçla yaptı. Trabzonspor'u konuk eden yeşil beyazlılar 2-0 geriye düştüğü maçı muhteşem bir geri dönüş yaparak 4-2 kazanmayı başardı.

Bursa taraftarlarının yoğun ilgi gösteriği maç yağmur altında oynandı. Maça iyi başlayan taraf ise Trabzonspor oldu. Bordo mavililer etkili futbol sergilediği ilk 10 dakikayı Musa Nizam ve Cardozo'nun golleriyle 2-0 önde geçti. Bu iki golle adeta şoke olan Bursaspor ise önce 23. dakikada Sercan Yıldırım ile farkı bire indirirken daha sonra da 39. dakikada Tomas Necid'in penaltıdan attığı golle devreye 2-2'lik eşitlikle gidimesini sağladı.

Maçın ikinci yarısı da ilk yarıda olduğu gibi tempolu bir şekilde geçti. Bursaspor'un daha baskılı futbol oynadığı bu yarıda önce Sivok'un 71. dakikadaki golüyle yeşil beyazlılar 3-2, daha sonra 80. dakikada da Serdar Aziz'in golüyle de 4-2 öne geçti ve bu zevkli müsabaka bu skorla sona erdi.

Bursaspor bu galibiyetin ardından Bursaspor puanını 21'e yükseltirken, Trabzonspor 24'te kaldı.

BURSASPOR-TRABZONSPOR

STAT: Bursa Büyükşehir Belediye
HAKEMLER: Serkan Çınar, Süleyman Özay, Uygar Bebek

BURSASPOR: Mert Günok, Erdem Özgenç, Serdar Aziz, Sivok, Aziz Eraltay, Faty, Jorquera (Dk. 68 Şamil Çinaz), Stoch (Dk. 89 Bekir Yılmaz), Sercan Yıldırım (Dk. 76 Emre Taşdemir), Dzsudzsak, Necid

TRABZONSPOR: Onur Kıvrak, Cavanda, Aykut Demir, Mbia, Musa Nizam, Okay Yokuşlu, Aytaç Kara,
Erkan Zengin, Mehmet Ekici, Marko Marin (Dk. 50 Deniz Yılmaz), Cardozo (Dk. 72 Soner Aydoğdu)

GOLLER: Dk. 2 Musa Nizam, Dk. 7 Cardozo (Trabzonspor), Dk. 23 Sercan Yıldırım, Dk. 40 Necid (Penaltıdan), Dk. 71 Sivok, Dk. 82 Serdar Aziz (Bursaspor)
SARI KARTLAR: Dk. 17 Faty, Dk. 68 Serdar Aziz (Bursaspor), Dk. 27 Mbia, Dk. 52 Aykut Demir, Dk. 67 Cavanda, Dk. 80 Soner Aydoğdu (Trabzonspor)

KAYNAK:ligtv