Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Gençlerbirliği, deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 yendi. Bu sonuçla Mersin İdmanyurdu 21 puanda kalarak düşme hattında büyük bir yara aldı.

MAÇTA ÖNEMLİ ANLAR

6. dakikada Gençlerbirliği'nden Hakan Aslantaş'ın savunmadan gönderdiği uzun topa hareketlenen Mostapha El Kabir savunmadan seken topu kontrol etti ve sağ çaprazdan ceza sahasına girerek yerden vuruşunu yaptı, ancak top kalenin sol tarafından az farkla dışarı çıktı.

17. dakikada Gençlerbirliği, Bogdan Stancu ile öne geçti. Bu dakikada Ahmet Çalık'ın pası ile rakibi Serol'dan sıyrılarak sağ çaprazdan ceza sahasına giren Djalma Campos son çizgiye inmeden pasında topu penaltı noktasına hareketlenen Bogdan Stancu'ya gönderdi. Stancu da sağ ayağı ile yerden plase bir vuruşla meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu: 0 - 1.

45+2. dakikada Gençlerbirliği, Djalma Campos ile farkı ikiye çıkarttı. Bu dakikada orta sahada yapılan pas hatası sonucu araya giren Guy Landel uzun pasında topu savunma arkasına hareketlenen Djalma Campos'a gönderdi. Topu kontrol eden Djalma Campos, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda ceza sahasına girer girmez sağ ayağı ile plase bir vuruş yaparak sağ köşeden filelerle buluşturdu: 0 - 2.

Karşılaşmanın ilk yarısı da konuk Gençlerbirliği'nin 2 - 0 üstünlüğünde sona erdi.

59. dakikada Mersin İdmanyurdu gole yaklaştı. Sol çaprazda topla buluşan Tita, meşin yuvarlağı ceza sahasındaki Pedriel'e aktardı. Bu oyuncunun sert vuruşunda, kaleci Hopf meşin yuvarlağı güçlükle önledi.

79. dakikada Gençlerbirliği, Campos ile üçüncü golü buldu. Ceza sahasındaki Selçuk Şahin'in topa yerden vuruşunda, Mersin İdmanyurdu defansından seken topu Campos kontrol etti. Penaltı noktası civarından Campos'un yerden plasesinde meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-3

90. dakikada Mersin İdmanyurdu'nun kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Gökçek Vederson, ceza sahasına ortasını yaptı. Ön bölümde iyi yükselen Pedriel, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-3

Karşılaşmanın kalan bölümünde skor değişmedi ve Gençlerbirliği sahadan 3-1 galip ayrıldı.