Fenerbahçe hızlı başladı
Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe oldu. Özellikle sağ kanattan defansın arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalışan sarı lacivertliler, ilk dakikalarda tehlikeli pozisyon buldu. 6. dakikada mücadelede ilk tehlikeli atağı ev sahibi Fenerbahçe geliştirdi.

Son dakikada Van Persie sahnede
İlk yarının kalan bölümünde pas yaparak dengeyi sağlayan Galatasaray, pozisyon vermedi. Ancak 45. dakikada skor tabelasını van Persie değiştiren isim oldu. Alper Potuk'un nefis pasıyla sağdan ceza alanına giren Şener Özbayraklı, pasını penaltı noktası civarındaki Van Persie'ye aktardı.
Hollandalı oyuncu, yerden gelen topa bekletmeden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve ev sahibini öne geçirdi. Bu gol Hollandalı'nın Galatasaray'a attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti. 

İkinci yarıya Fenerbahçe golle başlıyordu ama Josef'in kafa vuruşu auta gitti. Daha sonra beraberlik için bastıran Galatasaray, Bruma ile etkili olmaya çalıştı. Ancak yıldız isme ayak uyduracak başka oyuncu olmayınca önemli fırsat yakalayamadılar. 

Hızlı şekillenen sarı-lacivertli takım atağında sağ kanatta topla buluşan Sow, bekletmeden ortasını yaptı. İki Galatasaraylı futbolcuyu geçen topla altıpas gerisinde uygun durumda buluşan Volkan Şen, şut atmakta geç kalınca araya giren Hakan Balta, golü önledi. 

Serdar'dan büyük hata; Skor 2-0
78. dakikada Fenerbahçe 2. golü de buldu. Serdar Aziz'in büyük hatası sonucu kaptırdığı topta Josef'i düşürmesiyle kazanılan penaltıda van Persie farkı ikiye çıkaran gole imza attı. Hollandalı yıldız bu sezonki 6. golünü attı. 

Karşılaşmanın kalan bölümünde sarı lacivertliler, üstünlüğünü korumayı başardı ve Kadıköy'de ezeli rakibi karşısındaki serisini 18 maça çıkardı. Galatasaray ise üst üste 2. kez kaydederek şampiyonluk yarışında geride kaldı. 

Bu galibiyetle Fenerbahçe, 21 puana yükseldi. Galatasaray ise 20 puanda kaldı. 

Kaynak: ligtv.com.tr