Geçen yıl oynanan Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki derbide yardımcı hakem Tarık Ongun'a yabnacı madde atarak yaraladıkları iddia edilen 2 Galatasaraylı taraftar hakkında, 'kamu görevlisi hakeme yönelik görevinden dolayı kasten yaralama' suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemi ile iddianame hazırlandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Suçları Soruşturma Bürosu Savcılarından Asım Ekren tarafından Galatasaray ve Fenerbahçe arasında 22 Ekim 2017'de oynanan olaylı derbide yardımcı hakem Tarık Ongun'a yabancı madde atılmasına ilişkin soruşturma tamamlandı.
Savcılıkça,hakem Tarık Ongun'un üzerine kahve dolu karton bardak ve pet şişe atan Galatasaraylı iki taraftar D.B ve L.M.Y hakkında iki ayrı iddianame düzenlendi.İddianamelerde,Ongun'un şikayetçi olmadığı ancak spor müsabakalarında işlenen, 'kasten yaralama ve mala zarar verme' suçlarının şikayete bağlı olmadığı belirtildi.

'BOŞ KARTON BARDAK FIRLATTIM'

Güvenlik kameralarından tespit edilen şüphelilerden L.M.Y ifadesinde bir anlık sinir ile su şişesi attığını,diğer şüpheli D.B ise hakem Ongun'a boş karton bardak fırlattığını ancak boş bardağın sahaya kadar gitmesinin mümkün olmadığını söyledi.
İddianamelerde,savcılıkça ifadesi alınan Hakem Tarık Ongun isearkasına dönerken bir anda tribünlerden atılan maddelerin çenesine ve dizinegelerek sersemleşmesine neden olduğunu ve dizlerinin üzerine çökmesine nedenolduğunu belirttiği öğrenildi.

İki şüpheli hakkında, 'kamu görevlisi hakemeyönelik görevinden dolayı kasten yaralama' suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis ve en az 1 yıl seyirden men cezası verilmesi istemiyle hazırlanan iddianame,Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

Kaynak : AA