Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Osmanlıspor ile sezonun 9. haftasında oynanacak başkent derbisi öncesinde Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, uzun zaman sonra Süper Lig'de yapılacak derbinin kent için çok önemli olduğunu belirterek, tüm Ankaralı sporseverleri fair play içinde geçmesini beklediği karşılaşmaya davet etti.

Ligde son hafta iki takımın da ağır mağlubiyetler aldığına dikkati çeken Mehmet Özdilek, "Puan durumuna baktığımızda bu maçta daha çok galibiyete ihtiyacı olan taraf biziz. Oyun kalitesinin ve mücadelenin üst seviyede olduğu bir maç temenni ediyorum. Sonunda da kazanan taraf olmak istiyoruz" diye konuştu.

Genç bir takım olduklarını ve öz güvenlerini kazanmak için seri galibiyetler almaları gerektiğini ifade eden Özdilek, bireysel hataların maçlarda puan kayıplarına zemin oluşturduğunu dile getirdi.

Özdilek, takımda hala gideremedikleri eksikler bulunduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Eksiklerimizi gidermek ve bireysel hataları asgariye indirmek için yoğun şekilde çalışıyoruz. Kolay maç olmayacak. Oyunumuzu 90 dakikaya yaymak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Genç bir takımız, bunun için de oyun istikrarının yanında skor istikrarını da yakalamalıyız. Böylelikle takımdaki genç oyuncularda öz güven de artacak. Savaşçı kimliğimizi ortaya çıkarmalıyız."

Zorlu 3 hafta

Özdilek, ligde sırasıyla Osmanlıspor, Torku Konyaspor ve Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacaklarını belirterek, "Üç maçı da kazanabiliriz. Bu gücümüz de potansiyelimiz de var ama bu söylemde kalmamalı, bu gücü sahaya da yansıtabilmeliyiz" diye konuştu.

Ankara'daki maçlarda belli bir istikrar yakaladıklarını ancak bu performansı deplasmana da yansıtmaları gerektiğini vurgulayan Özdilek, şunları söyledi:

"Futbolcu yapımıza bakarsak, deplasmanda daha iyi oynayacak potansiyelde oyuncularımız var ama bir türlü bunu sahaya yansıtamadık. Osmanlıspor karşısında favori gözüküyoruz ama bunu sahaya yansıtmalıyız. Eksiklerimizi en aza indirmeli ve bireysel hataları azaltmalıyız. Oyuncularımız çok yüksek tempoda çalışıyor. Çalışma konusunda onlardan şikayetim yok."

Devre arasında kadroya takviye yapacaklarını dile getiren Mehmet Özdilek, şu anda da transfer çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

"Küçük bir çocukla neyin kavgasını yaparsınız ki?"

Ligde geçen hafta oynanan Kayserispor-Fenerbahçe maçında küçük bir taraftara gösterilen tepkiye de değinen Özdilek, şöyle konuştu:

"Küçük bir çocukla neyin kavgasını yaparsınız ki? İnsanlar işte bundan dolayı statlardan uzaklaşıyor. Kazan ya da kaybet, hiçbir şey dünyanın sonu değil. Nasıl sinema ya da tiyatroya rahat rahat gidebiliyorsak, statlara da aynı rahatlıkla gidebilmeliyiz. Önemli olan insan profilini değiştirmek. Bu hareketin de bir bedeli olmalı, tekrarlanmamalı. Görüyoruz, İngiliz taraftarlar Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde deplasmanda olay çıkartıyorlar. İngiltere'de yapsın da göreyim. Yapamaz. Orada futbolu öyle seviyorlar ki futbolu korumak için yasalarla bu tarz çirkinliklere izin vermiyorlar."