Eren Derdiyok, sarı-kırmızılı takıma transfer olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Küçüklükten beri hayal ettiğim kulüpteyim. Yaklaşık 9 sene önce bir görüşmemiz olmuştu. O zaman farklı bir karar verip başka yolları seçtim. Yolumuz yine kesişti. Gerçekten çok mutluyum. Bana verilen şansın karşılığını sahada en iyi şekilde vermek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Eren, Beşiktaş'tan teklif alıp almadığına yönelik bir soru üzerine, "Beşiktaş ile görüşmeler oldu ancak Galatasaray'dan teklif geldikten sonra benim için yön belliydi. Hedefim Galatasaray'da oynamaktı. O yüzden diğer kapı kapanmıştı benim için. Biz de bu şekilde ilerledik." diye konuştu.

Yeni sezonda şampiyonluk hedefiyle yola çıkacaklarını ifade eden Eren, "Türkiye'nin en büyük camiasına geldim. Kesinlikle yukarıya oynayacağız. Tek hedefim şampiyonluk. Bunun için de taraftarlarımızla tek yumruk olup başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Taraftarların desteğine ihtiyacımız var. Elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

Yeni sezon için hazır olduğunu aktaran Eren, şunları kaydetti:
"Kasımpaşa ile kamptaydım, iyi çalıştım. En iyi şekilde hazırlanıp Süper Kupa maçına çıkmak istiyorum. Bu sezon kendime belli bir gol sayısı hedefi koymadım. Maçı 1-0 alıyorsak golü başkası atıyorsa bu daha önemli. Forveti çok iyi besleyen bir takıma geldim. Kendimi hazır tutmayla çalışıyorum. Geçtiğimiz sezonki gol sayısını aşmak istiyorum."

Eren Derdiyok, törende, yeni sezonda giyeceği 9 numaralı Galatasaray formasıyla basın mensuplarına poz verdi.