Bordo-Mavililer büyük ekonomik kriz yaşarken, Başkan Muharrem Usta sürekli mali kaostan söz ederken, Yanal’a ilk yılında 1 milyon 450 bin Euro, ikinci yılında ise 1 milyon 800 bin Euro garanti ücret vererek bu rekorda etkin rol oynadı.

EN DÜŞÜK ÜCRETİ GALATASARAY ÖDÜYOR

Teknik direktörler arasında en düşük ücreti Galatasaray’da Hollandalı Teknik Direktör Jon Olde Riekerink 900 bin Euro ile alıyor. Reikerink, geçen sezonun mart ayında başına geçtiği Galatasaray’a bir Türkiye Kupası, bir de Süper Kupa kazandırırken, bu sezon da zirveye oynatıyor. Bunun yanı sıra geçen sezon Beşiktaş’ı şampiyon yapan, ulusal takıma dünya üçüncülüğü şerefini yaşatan, son dönemlerinde Trabzonspor, FC Seoul ve Bursaspor’da başarıdan başarıya koşan Şenol Güneş gibi Türk futbolunun en önde gelen teknik direktörü 1,5 milyon Euro, Hollanda futbolunun en önemli isimlerinden biri olan ve Zenith’e UEFA Avrupa Şampiyonluğu gururunu yaşatan Dick Advocaat 1,5 milyon Euro kazanıyor.

GÜNEŞ, AKÇAY VE MANDIRALI DÜŞÜK ÜCRET ALDILAR

Trabzonspor’da daha önce çalışan teknik direktörler ile Ersun Yanal arasındaki uçurum büyük tepki toplarken, Şenol Güneş, son görev yaptığı dönemde sadece 600 bin dolar kazanıyordu. Güneş’in yerine gelen Tolunay Kafkas’a 1 milyon 200 bin Euro verildi. Mustafa Reşit Akçay sadece 350 bin Euro karşılığı görev yaparken, Hami Mandıralı da 280 bin Euro kazanıyordu. Halilhodziç 1 milyon 750 bin Euro’ya, Şota Arveladze de 1 milyon 200 bin Euro’ya anlaşmıştı.

(TrabzonAjans)