Ligde liderlik koltuğunda oturan Kara Kartallar, rakibi karşısında kazanarak hem ligde üst üste dördüncü galibiyetini almak hem de zirvedeki yerini korumak istiyor.

Beşiktaş, ligin geride kalan 8 haftasında aldığı 6 galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgiyle 19 puan topladı ve zirvede yer aldı. 
 
BEŞİKTAŞ'TA İKİ ÖNEMLİ EKSİK
Beşiktaş'ta, Antalyaspor maçı öncesi adalesinden sakatlığı bulunan Gökhan Töre ve grip olan Jose Sosa teknik direktör Şenol Güneş tarafından kadroya dahil edilmedi.

Beşiktaş'ta, uzun süreli sakatlıkları bulunan Veli Kavlak ve Tolgay Arslan da Antalyaspor'a karşı takımdaki yerlerini alamayacak.

GOMEZ VE ETO'O KARŞI KARŞIYA
Beşiktaş ile Antalyaspor arasında oynanacak mücadele, ligin en golcü futbolcularından ikisini karşı karşıya getirecek.

Siyah-beyazlı ekibe özellikle son haftalarda yaptığı katkıyla dikkati çeken Mario Gomez, takımının ligdeki son 9 golünün 6'sını kaydetti. Alman futbolcu, son olarak UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova karşısında da takımının tek golünü attı.

Mario Gomez gibi ligde 6 golü bulunan Samuel Eto'o da gol yollarında takımının en büyük kozu. Tecrübeli futbolcu, geçen hafta Bursaspor karşısında takımının ilk sayısını kaydederek 3 haftalık gol özlemine son vermişti. 

4 DEPLASMAN MAÇINDA 10 PUAN
Beşiktaş, ligde geride kalan 8 haftada oynadığı 4 deplasman maçında 10 puan topladı.

Sezona dış sahada, Mersin İdmanyurdu ile yaptığı maçla başlayan siyah-beyazlı takım, rakibini 5-2 yendi. Ligin 3. haftasında ise Gaziantepspor'a konuk olan Kara Kartallar, rakibini 4-0'lık skorla geçti.

Deplasmandaki tek puan kaybını 5. haftada Gençlerbirliği ile oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı maçta yaşayan Beşiktaş, 7. hafta mücadelesinde ise dış sahada Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etti.

Beşiktaş, bu sezon şu ana kadar attığı 19 golün 12'sini deplasmanda kaydederken, kalesinde gördüğü 8 golün 4'ünü dış sahada yedi.

2 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA
Antalyaspor karşılaşması öncesi Beşiktaş'ta Ersan Adem Gülüm ve Oğuzhan Özyakup, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Süper Lig'de 3'er sarı kartı bulunan Ersan Adem Gülüm ve Oğuzhan Özyakup, yarınki maçta sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.

Beşiktaş, ligin 10. haftasında Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek.

39. RANDEVU
Beşiktaş ile Antalyaspor, yarın yapacakları maçla lig tarihinde 39. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında ligdeki rekabet, 11 Eylül 1982'de İstanbul'da yapılan ve Beşiktaş'ın 6-0 üstünlüğüyle sonuçlanan maçla başladı. O tarihten bu yana yapılan 38 lig maçının 26'sını Beşiktaş, 4'ünü Antalyaspor kazandı, 8 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı.

Siyah-beyazlıların attıkları 81 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 33 gol kaydedebildi.

Taraflar en son 2013-2014 sezonunda karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Antalya'da yapılan maçı ev sahibi ekip 2-0 kazandı, ikinci yarıda İstanbul'daki müsabaka 0-0 berabere tamamlandı.

BEŞİKTAŞ, SON 21 MAÇTA SADECE 1 KEZ YENİLDİ
Rakibiyle Süper Lig'de yaptığı son 13 karşılaşmadan 11'ini kazanan Beşiktaş, son 21 müsabakadan ise sadece birini yitirdi.

Antalyaspor'a 1997-98 sezonunun ikinci yarısında, 3 Mayıs 1998'de İstanbul'da yapılan maçta 1-0 mağlup olan Beşiktaş, daha sonra oynadığı 20 lig maçının 17'sini kazanıp, 3'ünde berabere kaldı. 2013-14 sezonun ilk yarısında Antalya'da yapılan maçı 2-0 kazanan ev sahibi ekip, rakibi karşısındaki başarısız grafiğini sonlandırdı. Taraflar arasındaki son maç ise golsüz sona erdi.

ANTALYA'DAKİ MAÇLAR
Beşiktaş, Antalyaspor karşısında Antalya'daki maçlarda da rakibine galibiyet sayısı bakımından üstünlük kurdu.

Siyah-beyazlılar, Antalya'da yaptıkları 19 lig maçının 11'inde sahadan galip ayrıldı, 3 kez yenildi, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Kara Kartallar, dış sahadaki maçlarda Akdeniz ekibinin filelerini 41 kez havalandırdı, kalesinde ise 25 gol gördü.