Spor Toto Süper Lig'in 1. haftasında Fenerbahçe, Eskişehirspor'u evinde 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe'nin gollerini Moussa Sow ve yeni transferi Fernandao kaydetti.

Sezonun ilk düdüğü Şükrü Saracoğlu'nda çalarken, Fenerbahçeli taraftarlar yenilenmiş takımlarını izlemek için karşılaşmaya yoğun bir ilgi gösterdi.

Teknik Direktör Pereria takımını ofansif bir kadroyla sahaya sürerken, Fenerbahçe maç boyunca Eskişehirspor karşısında baskılı bir futbol sergiledi.

İlk yarının büyük bir bölümünde istediği fırsatları bulamayan Fenerbahçe 45+1'de Sow ve hemen ardından da Fernandao ile bulduğu gollerle müsabakada bir anda 2-0 öne geçti. İkinci yarıda da oyunun tek hakimi Fenerbahçe olurken, Eskişehirspor'un 56. dakikada Goran Causic'in de atılmasıyla birlikte 10 kişi kalan rakibi önünde hemen hemen hiç zorlanmadı.

Sarı Lacivertlilerin dünyaca ünlü yıldızı Van Persie de 60. dakikada Fernandao'nun yerine oyuna dahil oldu. İstekli bir görüntü veren Hollanalı futbolcu istediği golü Eskişehirspor ağlarına gönderemedi.

Fenerbahçe 2-0'lık galibiyetin ardından sezona iyi bir başlangıç yaparken ortaya koyduğu istekli görüntüyle de taraftarları tarafından sık sık alkış aldı.