Geçen hafta Kayseri'den son dakikada yediği golle sahadan beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, Ankara'da da aynı senaryoyu yaşadı. 7. dakikada Giuliano'nun golüyle 1-0 öne geçen  Sarı Lacivertliler, 89. dakikada Umar Aminu'nun golüyle yıkıldı.

Halbulki mücadele tam da Fenerbahçe'nin istediği şekilde başlamıştı.. Bu haftaya kadarki performansıyla eleştirilen Giuliano, henüz 7. dakikada Ozan Tufan'dan aldığı pası gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Bu golle Fenerbahçe skor avantajını ele geçirse de, arka arkaya yaşanan iki şanssızlık teknik direktör Aykut Kocaman'ın büyün planlarını allak bullak etti. Önce 7. dakikada sakatlanan Valbuena'yı mecburen oyundan çıkaran Kocaman, yerine Alper Potuk'u sahaya sürdü. Dakikalar 35'i gösterdiğinde ise bu kez rakibiyle girdiği ikili mücedelede dizini sakatlayan Isla oyuna devam edemedi. Kocaman bir kez daha zorunlu değişiklik yaparak Şener'i oyuna almak zorunda kaldı.

Yedikleri golün ardından, kaybedecek bir şeyi kalmayan Ankaraspor, daha atak oynamaya başladı ve özellikle Umar Aminu'ya atılan defans arkası toplarla Fenerbahçe kalesinde önemli tehlikeler yarattı. Ankara ekibinin bu ataklarında, 6 hafta sonra kaleyi yeniden devralan Volkan, gollere geçit vermeyerek skoru tutan isim oldu. Sarı Lacivertliler, yaşadıkları tüm olumsuzluklara karşın, ilk yarıyı 1-0 önde kapatmayı başardı.Aykut Kocaman'ın öğrencileri ikinci yarıda neredeyse hiçbir varlık göstermedi. Alper Potuk'un yakaladığı karşı karşıya pozisyon dışında rakip kalede tehlike yaratamayan Kanarya'da kaleci Volkan'ın çabaları da yeterli olmadı. Geçen hafta olduğu gibi son dakikaya önde giren Sarı Lacivertliler, Şener'in hatasıyla gelişen atakta Umar'ın golüyle bir kez daha yıkıldı.

Bu sonuçla, Fenerbahçe'nin lider Galatasaray'la arasındaki puan 9'a yükseldi.

Osmanlıspor'un ilk 11'i: Hakan, Numan, Maxsö, Vrsajevic, Pinto, Lawal, Musa, Josue, Regattin, Serdar, Umar Aminu

Fenerbahçe'nin ilk 11'i: Volkan, Hasan Ali, Neto, Neustadter, Isla, Ozan, Josef, Dirar, Valbuena, Giuliano, Janssen

Maçın önemli anları: 

1' Karşılaşma Fenerbahçe'nin santra vuruşuyla başladı

2' Fenerbahçe savunmasının yaptığı hatada topla buluşan isim Serdar Gürler oldu. Tecrübeli futbolcu ceza sahasına girmeden şutunu çekti ancak top savunmadan geri döndü.

7' GOL - Ceza sahası dışında topla buluşan Ozan Tufan şut şansı olmasına karşın daha müsiet durumdaki Giulinano'ya pasını aktardı. Brezilyalı futbolcu, ceza sahasına girdikten sonra net bir vuruşla topu kalecinin uzanamayacağı köşeye gönderdi ve takımı 1-0 öne geçirdi

9' Fenerbahçe'nin yıldız ismi Valbuena, 9. dakikada yaşadığı sakatlık sonrası oyundan çıkmak istedi ve yerini Alper Potuk'a bıraktı.

19' Lawal'ın savunma arkasına gönderdiği uzun topa Umar hareketlendi. Tehlikeyi erken farkeden kaleci Volkan, kalesini terk edip topa Umar'dan önce müdahele etti.

25' Osmanlıspor'dan Umar Aminu, Fenerbahçe savunmasını bu dakikalarda oldukça zorluyor. Yine defansın arkasına atılan pasa hareketlenen 22 yaşındaki futbolcu, ceza sahasında Volkan'la karşı karşıya kaldı. Umar'ın vuruşunda Volkan net bir golü önledi.

27' Sağ çaprazda topla buluşan Regattin, uzaktan şutunu çekti. Volkan üstüne gelen topu güçlük çekmeden kontrol etti.

36' Fenerbahçe'de bir zorunlu oyuncu değişiklik daha. Rakibiyle girdiği ikili mücadelede sakatlanan Isla, oyuna devam edemedi. Şener Özbayraklı oyuna giren isim oldu.

45' İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

46' İkinci yarıya başlayan taraf Osmanlıspor.

51' Osmanlıspor, Fenerbahçe ceza sahasının sol çaprazından, kritik bir serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Serdar Gürler, direkt kaleyi düşündü ancak zayıf şut Volkan'ı zorlamadı.

56' Fenerbahçe'nin korner vuruşunda savunma topa müdahale etti. Altıpasın uzak köşesinde bulunan Neustadter, önüne düşen topu geriden gelen Dirar'a çıkardı. Faslı futbolcu gelişine yerden bir şut çekti ancak Hakan Arıkan golü önledi.

62' Sol kanatta topla buluşan Alper Potuk, Giuliano'yla ver-kaç yaparak ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Alper vuruşunu yaptı ancak Hakan Arıkan'ı geçemedi.

63' Bu kez sol kanattan atak geliştiren taraf Osmanlıspor; son çizgiye kadar top süren Serdar Gürler, ortasını yaptı. Ceza sahasının arka bölgesinde topla buluşan Josue vuruşunu yaptı ancak, top direği adeta sıyırarak auta çıktı.

77' Sağ kanattan ilerleyen Nabil Dirar, pasını Janssen'e aktardı. Hollandalı futbolcu uzaktan etkili bir şut çekti. Osmanlıspor kalecisi Hakan Arıkan topu iki hamlede güçlükle kontrol etti.

89' GOL - Şener Özbayraklı'nın hatasında Pinto araya girerek topun sahibi oldu ve hızlı Osmanlıspor atağını başlattı. Sol kanattan Sadeghian etkili bir orta yaptı, Volkan topa ilk hamlede dokunsa da seken topu tamamlayan Umar skoru dengeledi.

90' Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.