Spor Toto Süper Lig'in 14. Haftasında Galatasaray, sahasında Bursaspor'u konuk edecek.

4 Aralık Cuma günü 20.00'de Türk Telekom Arena'da oynanacak karşılaşmayı Eskişehir Bölgesi'nden Suat Arslanboğa yönetecek. Karşılaşma, Lig TV'den naklen yayınlanacak.

Haftanın perdesinin açılacağı zorlu maç öncesi Galatasaray, 23 puanla 4. sırada; Bursaspor ise 15 puanla 12. basamakta yer alıyor.

DENİZLİ, İLK GALİBİYETİNİ İSTİYOR

13. Hafta öncesi şok bir kararla Hamza Hamzaoğlu'nun yerine teknik direktörlüğe Mustafa Denizli'yi getiren Galatasaray, tecrübeli teknik adamla çıktığı ilk maçta Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalmıştı.

Oynadığı futbolla bir süredir taraftarın tepkisini toplayan Sarı-Kırmızılılar, Mustafa Denizli yönetiminde ilk kez Arena'da bir karşılaşmaya çıkacak.

Daha önce şampiyonluk yaşattığı ve uzun yıllar sonra yeniden başına geçtiği Galatasaray'da ilk galibiyetini almanın hesaplarını yapan tecrübeli teknik adam, maça önemli bir eksik olmadan başlayacak.

Uzun süredir sakatlıkları devam eden Hamit Altıntop ve Lionel Carelo'ın yanı sıra Şampiyonlar Ligi'ndeki Atletico Madrid deplasmanında sakatlanan Jason Denayer'in forma giyemeyeceği maçta Galatasaray adına başka eksik oyuncu bulunmuyor.

GROSSKREUTZ, İSTANBUL'DAN AYRILDI MI?

Öte yandan Teknik Direktör Mustafa Denizli geçtiğimiz gün, sezon başında transfer edilen ancak belgeleri vaktinde yetiştirilemediği için Ocak ayına kadar faydalanılamayacak Kevin Grosskreutz'un takımdan ayrılmak istediğini açıklamıştı. Bu gelişme üzerine taraftarın yönetime olan tepkisi artarken bugün bazı Alman gazeteleri Grosskreutz'un İstanbul'dan ayrıldığını yazdı.

Bu gelişmeler ışığında Bursaspor maçı için hazırlıklarını tamamlayan Sarı-Kırmızılılar, kendi tesislerinde kampa girerek maç saatini beklemeye başladı.

BURSA, UZGUR YÖNETİMİNDE ÇIKACAK

Galatasaray maçının hazırlıklarını tamamlayıp 20 kişilik bir kadroyla İstanbul'a gelen Bursaspor'da ise ana gündem maddesi; teknik direktör.

Sezona Ertuğrul Sağlam yönetiminde istediği gibi bir başlangıç yapamayan ve ligdeki son 3 maçını da kaybedince genç çalıştırıcıyla yollarını ayıran Yeşil-Beyazlılar, henüz bir teknik adamla anlaşma sağlamadı.

Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Utaş Uşakspor maçında takımın başında sahaya çıkan yardımcı antrenör Ersel Uzgur'un Galatasaray karşılaşmasında da "teknik sorumlu" sıfatıyla görev yapacağını açıklayan Bursaspor yönetimi, basında çıkan Murat Yakın haberlerini ise yalanladı. Daha önce de birkaç kez takımı yöneten Uzgur'a olan güvenlerinin altını çizen Yeşil-Beyazlı yönetim, Galatasaray maçını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Öte yandan Bursaspor'da sakatlığı süren Ricardo Faty dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Hakan Balta, Selçuk, Emre Çolak (Bilal), Podolski, Yasin, Sneijder, Burak

Bursaspor: Mert, Advincula, Serdar Aziz, Dany, Emre Taşdemir, Hosogai, Bekir, Dzsudzsak, Josue, Stoch (Cuenca), Necid