Galatasaray, Süper Lig'de 18. haftanın kapanış maçında Kayserispor'u deplasmanda 3-1 mağlup etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'de ikinci yarının ilk karşılaşmasında takımını, son oynadıkları lig maçından 5 değişiklik yaparak sahaya sürdü. Göztepe ile oynanan 17. hafta maçının ilk 11'inde yer alan Gomis ve Fernando sakatlığı, Maicon da cezası nedeniyle kadroya alınmazken, Belhanda ve Linnes de yedek kulübesinde oturdu. Bu isimlerin yerine Mariano, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Eren Derdiyok ve Latovlevici ilk 11'de oynadı.

Galatasaray, maça hızlı başlayan taraftı. Konuk ekip, 12. dakikada Eren Derdiyok'la 1-0 öne geçti: Yasin Öztekin'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Garry Rodrigues'in bekletmeden içeri gönderdiği topa Eren Derdiyok altıpas içinde vuruşunu yaptı ve skoru 1-0'a getirdi.

Konuk ekip bu golden sadece 7 dakika sonra farkı 2'ye çıkardı: Selçuk İnan'ın pasıyla sol kanattan ceza alanı içine giren Sofiane Feghouli'nin yerden pasında Eren Derdiyok altıpas önünden sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

Kayserispor, 25. dakikada gole çok yaklaştı. Deniz Türüç, ceza alanı içine girmek üzere iken Selçuk İnan'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve Kayserispor sol çaprazdan tehlikeli noktadan serbest vuruş kazandı. Atışı kullanmak için topun başına Deniz Türüç geçiti. Milli futbolcunun sol ayağıyla yaptığı vuruşta barajda Serdar'dan geri döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı.

Kayserispor, ikinci yarıya hızlı başladı. Rakip kalede etkinliğini artıran ev sahibi ekip aradığı golü 52. dakikada buldu: William'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Güray Vural ceza alanı içine ortasını yaptı. Umut Bulut, çok iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ve Muslera'nın müdahalesine rağmen topu ağlarla buluşturdu.

Galatasaray, 81. dakikada farkı artırmaya çok yaklaştı: Ryan Donk'un uzun mesafeli pasında Sinan Gümüş ceza alanı içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sinan, sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak Silviu Lung mutlak bir golü önledi.

Sinan 1 dakika sonra bir kez daha sahne aldı: Tolga Ciğerci'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Sinan Gümüş uygun durumda kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gitti.

Galatasaray, aradığı golü 90+2'nci dakikada gelişen hızlı atakta Garry Rodrigues'le buldu ve skor 3-1'e geldi. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Galatasaray, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Konuk ekip puanını 38'e yükselterek 39 puandaki Başakşehir'i takibini sürdürdü. Kayserispor ise haftayı 30 puanla kapattı.