Kadroya katılan yeni isimlerle birlikte bambaşka bir havaya bürünen ve sezona müthiş bir giriş yapan Galatasaray, Süper Lig’de 3. haftada Sivasspor’u ağırlıyor. Kayseri ve Osmanlı maçlarından zaferle ayrılan Sarı-Kırmızılılar, Türk Telekom Stadı’nda tıklım tıklım dolacak tribünler önünde şova devam etmek istiyor. Saat 21:45’te başlayacak.

Sadece aldığı sonuçlar değil oynadığı futbolla da taraftarını mest eden Cim Bom, bugün kazanması halinde 8 yıl sonra bir ilki başaracak. Son olarak 2009-2010 sezonunda Rijkaard yönetiminde ligde 3’te 3 yapan Galatasaray, sonrasında böylesine iyi başlangıca imza atamamıştı. Tudor yönetimindeki Galatasaray, geçen sezon da ligdeki son 4 maçından galibiyetle ayrılmıştı.

Ezici üstünlük

Aslan, Sivasspor’a karşı evinde ezici bir üstünlüğe de sahip. Öyle ki Galatasaray, Yiğidolar’a iç sahad 1 puan bile vermedi. Ali Sami Yen ve Türk Telekom Stadı’nda Sivasspor’la 11 maç yapan Sarı-Kırmızılılar hepsini kazandı, 25 gol atıp sadece 8 gol yedi.

Gomis hedefe kilitlendi

Türk Telekom Stadı’nda gözler Gomis’in üzerinde olacak. İlk 2 maçta 3 gol atıp, 1 asist yapan Fransız yıldız Galatasaray’ın yine en büyük gol silahı.

Palabıyık’la 3 maçlık seri

Galatasaray, hakem Ali Palabıyık’ın yönettiği son 3 maçı da kazandı. Cim Bom bu karşılaşmalarda Akhisar Belediye’yi 6-0, Antalyaspor’u 3-2 ve Osmanlıspor’u 2-0 mağlup etti.

Yiğido avcısı Badou Ndiaye

Sarı-Kırmızılı takımın flaş transferi Badou Ndiaye, Sivaspor’a karşı daha önce 2 maça çıktı. Senegalli futbolcu 2 karşılaşmada 2 gol attı.

Sivas’ta iki eksik var

Sezona Akhisar yenilgisiyle başlamasına rağmen geçen hafta Yeni Malatya’yı 2-0 deviren Sivasspor moralli. Kırmızı-Beyazlılar’da sadece iki eksik var. Yedek kaleci Ali Şaşal ve Ziya Erdal sakat. İdeal kadroda herhangi bir sıkıntı yaşanmazken Yiğidolar’a İstanbul’a puan parolasıyla geldi.

Aybaba’nın kozu Kone

Türk Telekom Stadı’nda oynanacak zorlu maç öncesi Sivasspor’un en büyük kozu Arouna Kone. Kariyeri boyunca önemli maçlara çıkan yıldız forvet, geçtiğimiz hafta Malatya karşılaşmasında ağları havalandırmıştı. Teknik direktör Samet Aybaba, yıldız forvetin performansına çok güveniyor ve takıma liderlik yapmasını istiyor.

MUHTEMEL 11’LER

Galatasaray: Muslera, Mariano, Serdar, Maicon, Linnes, Tolga, Fernando, Ndiaye, Rodrigues, Belhanda, Gomis

Sivasspor: Rochet, Rıdvan, Djakov, Byarsmyr, Elderson, Leandrinho, Hakan, Auremir, Gohi, Emre, Kone