Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Gaziantepspor ile Fenerbahçe, Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

6 Aralık Pazar günü 19.00'da oynanacak ve Serkan Tokat'ın yöneteceği karşılaşma, Lig TV'den canlı yayınlanacak.

Zorlu maç öncesi liderlik koltuğunu maç fazlası bulunan Beşiktaş'a kaptıran Fenerbahçe, 30 puanla 2. sırada; Gaziantepspor ise 15 puanla 13. basamakta bulunuyor.

ANTEP'E CHIBUIKE PİYANGOSU!

Ligin 13. haftasında Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşan ve 9 kişi kaldığı maçtan mucizevi bir geri dönüşle 1 puan çıkaran Gaziantepspor, o karşılaşmada 2 oyuncusunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Maçın son 20 dakikasında önce Arokoyo 2. sarıdan, daha sonra da Chibuike doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.

İki Nijeryalıdan Arokoyo, cezasını hafta arası oynanan kupa maçında tamamlarken iki maç ceza alan Chibuike'ninse Fenerbahçe maçında sahada olamayacağı düşünülüyordu. Ancak Tahkim Kurulu'nun Cumartesi günü aldığı kararla Chibuike'nin kalan 1 maçlık cezası bir yıllığına ertelendi ve Nijeryalı oyuncunun Pazar günü sahada olabileceği belirtildi.

Öte yandan kupada oynanan ve uzatmalarda 3-2 kazanılan Gölcükspor maçında doğrudan kırmızı kart gören Oğuzhan Türk ise Fenerbahçe maçında takımdaki yerini alamayacak

Gaziantepspor'da Sarı-Lacivertliler'e karşı forma giyemeyecek diğer isimlerse sakatlıkları süren Anton Putsila ve Ognjen Vranjes...

F.BAHÇE'DE VAN PERSIE KADROYA ALINMADI

Gaziantepspor maçının hazırlıklarını tamamlayıp maçın oynanacağı kente giden Fenerbahçe'de ise 19 kişilik kadroya sakatlıkları süren Raul Meireles, Mehmet Topuz ve Hakan Çinemre'nin yanı sıra ağrıları bulunan Hollandalı yıldız Robin van Persie ve herhangi bir sakatlığı olmayan Abdoulaye Ba, dahil edilmedi.

Bu arada özel bir uçakla Gaziantep Havalimanı'na ulaşan sarı-lacivertli takımın kafilesinde, Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım da yer aldı.

Beşiktaş'ın Kayserispor'u mağlup etmesinin ardından maç eksiğiyle 2. sıraya gerileyen Fenerbahçe, Gaziantep'te yeniden liderliğe yükselebilmek için mücadele edecek

Sarı-lacivertlilerde Gaziantepspor'la oynanacak maç öncesi Jose Fernandao, Mehmet Topal, Josef de Souza, Luis Nani ve Bruno Alves sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, Antep deplasmanında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve gelecek hafta Kadıköy'de Medipol Başakşehir'le oynanacak maçta forma giyemeyecek.

MUHTEMEL 11'LER

Gaziantepspor: Karcemarskas, Marçal, Elyasa, Arokoyo, Barış Yardımcı, Erdem Şen, Larsson, Abdulkadir (Orkan), Mustafa Durak, Chibuike, Muhammet

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Diego, Nani, Alper (Markovic), Fernandao