Süper Lig ekiplerinde Gazişehir Gaziantep futbol kulübü, Romen futbolcu Alin Tosca ile 2 yıllık anlaşma imzaladığını resmi sitesinden duyurdu.

Resmi siteden yapılan açıklama şu şekilde:

Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübümüz, Romanya Milli Takım oyuncularından Alin Tosca ile iki yıllık anlaşmaya varmıştır.

Kulüp Başkanımız Adil Sani Konukoğlu'nun da katıldığı imza töreninde, yeni transferimiz Alin Tosca resmi sözleşmeyi imzaladı. 

Futbolcumuz Alin Tosca'ya kulübümüze hoş geldin diyor, armamız altında üstün başarılar diliyoruz.

ALİN TOSCA KİMDİR? 

14 Mart 1992 yılında Romanya'nın Alexandria şehrinde dünyaya gelen Alin Tosca, futbola ise Romanya Ligi takımlarından Unirea alt yapısında başladı. Stoper olarak forma giyen başarılı futbolcu, daha sonra ise Vitorul ve Steaua Bükreş formaları giydi. 

2017-2018 yılının sonunda ise Romanya'dan İspanya Ligi'nin köklü takımlarından Real Betis'e transfer olan başarılı futbolcu, 23 kez de İspanya La Liga'da resmi karşılaşmaya çıktı. Son olarak Yunanistan'ın Paok takımında forma giyen Rumen futbolcu, Yunanistan Kupası kazanmayı başardı. 

Hızı ve ayaklarına olan hakimiyetiyle adından söz ettiren Tosca, kariyerinde 249 resmi karşılaşmaya çıkarken, 1 gol atıp 5 kez de asist yaptı. Romanya Milli Takımında da forma giyen Tosca, burada ise 16 kez ülkesi adına mücadele etti. Oyuncumuz gelecek iki sezon boyunca armamızın başarısı için ter dökecek.