Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş evinde başkent ekibi Gençlerbirliği'ni konuk etti. Vodafone Arena'da oynanan mücadaleyi ev sahibi Beşiktaş,taraftarının müthiş desteği ile 3-0 kazandı.

Maçın 45+3. dakikasında Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup ile maçta durumu 1-0'a getirdi Ricardo Quaresma, sol kanattan ortasını ön direğe doğru gönderdi. O noktada Ryan Babel topu hemen yanındaki Oğuzhan Özyakup'un önüne indiridi ve Oğuzhan, altıpasın solundan yakın mesafeden sert bir şut çekerek toğu ağlarla buluşturdu.

Maçın 61. dakikasında Beşiktaş, Anderson Talisca ile farkı 2'ye çıkardı. Selçuk Şahin'in, ceza sahası dışı sağ çaprazında Anderson Talisca'ya yaptığı faul sonrasında kazanılan serbest vuruş için topun başına Talisca geçti ve sol ayağıyla çok sert bir şut çekerek üst direğede çarpan top ağlarla buluşuyor.

Maçın 85. dakikasında Beşiktaş, Ryan Babel ile maçta durumu 3-0'a getirdi. Hızlı gelişen Beşitaş atağında, Ryan Babel ceza yayı çizgisinin önünden sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiti ve top filelerle buluşturdu.

Bu sonuçla beraber Beşiktaş liderliğini korudu ve en yakın takipçisi Başakşehir ile puan farkını 5'e çıkardı. Gençlerbirliği ise 32 puanla 10. sırada kaldı.