Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında lider Başakşehir, Adanaspor'a konuk oldu.

Maç kısmen tempolu başladı ve mücadeledeki ilk tehlikeyi ev sahibi ekip Adanaspor yakaladı. 22. dakikada Cem'in soldan kullandığı köşe vuruşunda Ahmet'in kafayla indirdiği topa kale alanı önünde bomboş durumdaki Ramos dokundu ancak Volkan son anda topu kontrol etti.

Adanaspor ilk yarıda gole daha çok yaklaşan ekip olsa tabelayı değiştiren taraf Başakşehir oldu. 43. dakikada Başakşehir atağında sağ kanattan Uğur ortaladı, savunmadan seken topa yay üzerinden Attamah müthiş bir vole vurdu ve topu köşeden ağlara yolladı: 0-1.

İlk yarıyı önde kapatan Başakşehir, ikinci yarıya tutuk başladı. Nitekim Adanaspor'un beraberlik golü de fazla gecikmedi. 

50. dakikada sağ anattan gelişen Adanaspor atağında Cem son çizgiye inmeden kale önüne nefis bir pas gönderdi, Volkan'ı geçen topu boş durumdaki Magaye kontrol etti ve boş ağlara yolladı.

72'de Başakşehir atağında sol kanattan Doka'nın kaldırdığı topa ön direkte Visca hareketlendi ancak onu geçen topa geriden gelen Mossoro dokundu ve ağları sarstı. Ancak hakem önce gol kararı verdi, devamında yardımcısıyla konuşarak pozisyonun ofsayt olduğunu belirtti.

Maçın duraklama dakikalarında ise Başakşehir kalesinde inanılmaz bir pozisyon yaşandı. Adanaspor gole çok yaklaştı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Samican'ın vuruşunda Volan topu çıkardı devamında Magaye vurdu, Bekir topu çizgiden çıkardı. 

Bu nefes kesen pozisyonun ardından maçta son düdük çaldı ve mücadele beraberlikle sonuçlandı: 1-1.

Bu sonuçla Başakşehir, ligin ilk yarısını lider ve namağlup olarak tamamladı. Adanaspor ise maç fazlasıyla sondan bir üst sıraya yükseldi.